U koje procente vi spadate?

Premijer liga je verovatno najpopularniji fudbalski šampionat na svetu, stoga i ne čudi što ljubitelji fudbala širom sveta imaju svoje omiljene engleske klubove za koje navijaju! Srbi najviše podržavaju Čelsi, što i ne čudi s obzirom na vrhunske partije koje tamo pružaju Branislav Ivanović i Nemanja Matić, oko 20%. Ali s obzirom da za Arsenal navija oko 19%, a Liverpul 14%, možemo zaključiti da je kod nas jed11911142_10206112472383268_516891779_nan od omiljenijih derbija pored naravno „Večitog“, sigurno meč između Arsenala i Liverpula!

Nažalost kod nas zadnjih godina stvari su mnogo zanimljivije na tribinama, dok kod Engleza na terenu varnice sevaju sa svih strana.
Zajedničkim snagama fanovi Liverpula i Arsenala organizovali su proteste da se umanje cene karata. To vam je radnička klasa u Engleskoj, istinski ljubitelji fudbala. Zamislite “Delije” i “Grobare” da se ujedinjeni bore za svoja prava. Možda za jedno 50 godina, kad navijači budu oni istinski, i kad se na stadion bude išlo zbog fudbala, a ne iz nekih drugih poriva! Nisu ni oni uvek bili “cvećke”, pa baš zato mogu da nas poredim, u nadi da će i kod nas jednom biti bolje!

Arsenal može da pobedi sve utakmice u ligi, da ima u timu fenomenalnog Piresa, Berkampa (2003/2004), sjajnog Anrija, koji i kada odlazi iza sebe ima armiju navijača “Tobdžija” koji mu tapšu. A kako da zaboravim na Ljungberga, zbog kojeg žene nisu dolazile sigurno samo fudbal da gledaju. Arsenal, iako golman Leman dobija crveni karton u 18 minutu, može da odigra sjajno finale Lige šampiona, i primi gol u 80 minutu. Da, reč je o toj 2006. godini, u kojoj izgleda sve je stalo. Možda neki Kup, možda najlepša igra na Ostrvu, možda sjajni mladi igrači koje Venger formira, pa ih kupuju Barselona, Siti, Čelzi…

Znate li da je Liverpul 1990. zadnji put osvojio prvenstvo. Nikad bliži bili su 2014. godine, kada su sve do pretposlednjeg kola držali titulu u svojim nogama, do one Džerardove kobne greške u predaji lopte, legende kluba koji je za klub dao sve, ali titulu nikad nije dobio.

Zato ovaj derbi nosi toliku draž. Oni igraju u inat onima koji igraju na rezultat i osvajaju titule. Igraju za gol više, za akciju, za pas…Danas je dan kada možemo da uživamo u fenomenalnoj fudbalskoj priči. Kako oba kluba vode gospoda poput Vengera I Rodžersa, razumljivo je što pre meča nema tenzija i prepucavanja. Arsenal na Emiratima dočekuje Liverpul, Mertezaker Bentekea, Škrtel Žirua, a na sredini nas tek očekuje ono što svi želimo da vidimo. Tek smo na početku, treće kolo, ovo nije meč za titulu, ali pitanje časti jeste, bilo treće ili zadnje kolo.

Andrey+Arshavin+Liverpool+v+Arsenal+Premier+AbR5ZDwjwMyl (1)
Kada oni igraju, meni je u glavi uvek 2009. godina, kada rumeni Rus Aršavin daje četri gola sa jedne, a Tores i Benajun po dva sa druge strane. Kada oni igraju meni su u glavi okupljanja sa prijateljima, slike kada se spuštamo Bulevarom i pevamo You’ll Never Walk Alone, slike sa “bivšim” kada ušuškano bodrimo suprotne strane. Pošto spadam u ovih 19% možete pretpostaviti moja očekivanja.

P.S. Valjda neće biti 0:0, propašće mi tekst 🙂

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *