Ako neće Nejmar Barsi, hoće Barsa Nejmaru?!

Predsednik katalonskog giganta Hose Maria Bartomeu potvrdio je da postoji mogućnost da Barselona u slučaju proglašenja nezavisnosti Katalonije istupi iz Španske lige i pristupi nekoj od preostale 4 najjače lige u Evropi, najverovatnije Francuskoj Ligi 1! 

Na referendumu koji je održan u Nedelju u Kataloniji 90% izašlih zaokružilo je opciju „Da“ koja znači nezavisnost ove španske pokrajine. Nema sumnje da se ovakav epilog već odražava i na najvažniju sporednu stvar na svetu. Prvo je na dan referenduma Barselona tražila od čelnika La Lige da odloži utakmicu između Barselone i Las Palmasa što je odbijeno, potom je i u samom timu došlo do razmirica jer Katalonac Đerar Pike nije želeo da nastupi. Na kraju je utakmica odigrana, igrao je i Pike, a Barsa je slavila sa 3:0 pred potpuno praznim stadionom Kamp Nou.

Danas smo dobili potvrde da se razmišlja o tome koje će korake preduzeti Barselona, Espanjol i Đirona jer ta tri tima u slučaju nezavisnosti imaju pravo da biraju u kojoj će ligi igrati.                       Navedeni su primeri Monaka koji igra u Francuskoj ligi, Svonsija u Premijer ligi, kao i u samoj Španiji gde u košarkaškoj ligi nastupa tim iz Andore.

Zbog blizine najrealnija opcija za katalonske klubove je Francuska Liga 1!

 

Foto: the Local Spain, grup14, Evening Standard

Milan Petković
Milan Petković

Latest posts by Milan Petković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *