Ako neće Nejmar Barsi, hoće Barsa Nejmaru?!

Predsednik katalonskog giganta Hose Maria Bartomeu potvrdio je da postoji mogućnost da Barselona u slučaju proglašenja nezavisnosti Katalonije istupi iz Španske lige i pristupi nekoj od preostale 4 najjače lige u Evropi, najverovatnije Francuskoj Ligi 1! 

Na referendumu koji je održan u Nedelju u Kataloniji 90% izašlih zaokružilo je opciju „Da“ koja znači nezavisnost ove španske pokrajine. Nema sumnje da se ovakav epilog već odražava i na najvažniju sporednu stvar na svetu. Prvo je na dan referenduma Barselona tražila od čelnika La Lige da odloži utakmicu između Barselone i Las Palmasa što je odbijeno, potom je i u samom timu došlo do razmirica jer Katalonac Đerar Pike nije želeo da nastupi. Na kraju je utakmica odigrana, igrao je i Pike, a Barsa je slavila sa 3:0 pred potpuno praznim stadionom Kamp Nou.

Danas smo dobili potvrde da se razmišlja o tome koje će korake preduzeti Barselona, Espanjol i Đirona jer ta tri tima u slučaju nezavisnosti imaju pravo da biraju u kojoj će ligi igrati.                       Navedeni su primeri Monaka koji igra u Francuskoj ligi, Svonsija u Premijer ligi, kao i u samoj Španiji gde u košarkaškoj ligi nastupa tim iz Andore.

Zbog blizine najrealnija opcija za katalonske klubove je Francuska Liga 1!

 

Foto: the Local Spain, grup14, Evening Standard

Milan Petković
Milan Petković

Latest posts by Milan Petković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.