Benevento kao Mančester Junajted!

Teško da bi iko pomislio da novi član Serie A Benevento može da se uporedi sa slavnim Mančester Junajtedom u bilo kom segmentu, ali ipak je tako!

Ne nisu u pitanju boje na grbu, već neslavan i negativan rekord.
Naime 1930.godine Mančester Junajted otvorio je sezonu sa 12 uzastopnih poraza, a Benevento je sinoćnim porazom od Juventusa došao upravo do 12. uzastopnog poraza sa neverovatnom gol razlikom 5:31!

Teško je porediti ondašnje uslove i fudbal sa današnjim, ali i slavni Mančester Junajted je te sezone završio na poslednjem mestu i ispao u tadašnju Drugu diviziju engleskog fudbala. Benevento je prvi klub koji u posleratnom fudbalu može da se „pohvali“ ovako negativnim saldom.  U narednom kolu igraju na svom terenu protiv Sasuola i ako budu poraženi postaće neprikosnoveni rekorder po broju uzastopnih poraza na startu sezone! Teško je poverovati da će se u skorije vreme ponoviti nešto slično.
Čak i najvatreniji navijači Benevento navijaće u toj utakmici za goste samo da bi njihov klub po nečemu bio ubedljivo „najbolji“ na svetu!

Milan Petković
Milan Petković

Latest posts by Milan Petković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.