Crvena Zvezda – FK „Sledeća sezona“

onavolizvezdu1
Foto: mojacrvenazvezda.net

„Super Liga“ uveliko je u jeku, Zvezda beleži pobede (očekivano!?) na radost svih nas koji je pratimo, ali da li ćemo stvarno tako brzo zaboraviti da nas na evropskoj mapi nema skoro više od deceniju?
Sa druge strane, da smo deo iste čak i postali, tamo nikako ne bismo bili konkurentni i to je ono zabrinjavajuće na šta ni „Ona koja voli Zvezdu“ ne može da ostane imuna.
Ubedljive pobede u gostima protiv Novog Pazara i kod kuće protiv OFK Bačke u prethodna dva kola najavljuju još jednu dominantnu sezonu FK Crvene Zvezde, uz pitanje da li je ona zaista toliko jaka ili je konkurencija na tom nivou da trenutno malo ko ozbiljnije može da joj se suprostavi?
Prelazni rok iz godine u godinu postaje period koji navijači jedva čekaju da se završi jer ekipu uvek napuste oni koji najviše vrede i time nas stavljaju u poziciju tranzicionog kluba za uspešne karijere svuda, sem u Srbiji. Ne želim da zvučim pesimistično, ali utakmica protiv Ludogoreca i dalje ostavlja za sobom mnoštvo pitanja na koje niko nema odgovor, ali i probleme koje svi u teoriji znaju kako da reše, dok se u praksi zapravo ništa ne dešava. Zašto i dalje plaćamo strane fudbalere kojima ni vrednost u matičnoj zemlji nije na visokom nivou, a izvozimo ono najbolje što naša država ima? Zašto su i dalje teme o dugovima FK Crvena Zvezda ivažnije od toga da toj istoj Zvezdi trebaju sistemske promene? Ipak, slika koju stadion „Rajko Mitić“ šalje svakog drugog vikenda dovoljno je dobar razlog da ni država Srbija, a ni njeni pojedinci od Zvezde neće odustati. Uz onu koje se svi godinama držimo, „da nema velike ljubavi bez velike patnje“ i da je to Crvena Zvezda, dalje nismo odmakli.
Ostaje nam samo da se do sledeće sezone i prilike da uradimo nešto više nadamo da će osvojanje duple krune doći bez velikih senzacija, da ćemo se u derbiju radovati, a ne tom utakmicom bacati senku na čitavu sezonu i da će oni koji imaju mogućnost nešto da promene, to isto i uraditi, ako ne iz ličnih, onda barem iz profesionalnih razloga.

R.I.

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *