CRVENI KARTON- Musline šta ćemo bez Tadića?

CRVENI KARTON- Musline šta ćemo bez Tadića?

Imam trenersku licencu ali ne nazivam sebe fudbalskim trenerom. Nisam uspešan fudbalski radnik, mada više volim i bolje poznajem fudbal od 70% njih. Nisam profesionalni novinar, koji prima platu ili neke premije, odnosno procente. Ja sam samo jedan običan kafanski selektor. Dečko koji neizmerno voli fudbal. Ili još precizniji da budem dečko koji neizmerno voli ovu zemlju na svim poljima, a polje njenog fudbala možda i najviše na svetu.
Ovih dana sam neizmerno srećan zbog našeg fudbala, čitaj uspeha naše reprezentacije. Da ste me samo videli sinoć kada je Tadić dao onaj treći gol. Dečko je zmaj, Svaka mu čast. Majstor fudbala. Doktor pasova. Kralj lucidnosti. Bravo i za Mitra. Bravo i za Kostića.

fudbalska-utakmica-srbija
Foto: Marko Todorović

Bacio nas „Duća“ u trans. Hvala mu na tome. Opet je cela nacija reprezentacija. Opet su Orlovi heroji nacije. Profesionalci serviraju senzacionalne naslove. Od jednom se zbog pobede nad Austrijom hvali čak i Tomislav Sivić.
Pitam se samo šta će biti kada „Duća“ ne bude imao veče. Ili kada Duća bude imao parne kartone? Ili kada ispred Duće protivnik stavi jedno dva zadnja vezna, nekog poput Duljaja ili Gatuza recimo?

Šta sam ono beše hteo vas da pitam? A da…
Ima li Srbija igru? Kako Srbija igra bez Kostića i Tadića?
Da li je realno da Srbija protiv Moldavije igra celih 45. minuta bez klasičnog napadača?
Da li je realno da poslednjih nekoliko minuta Srbija na svojoj Marakni protiv Austrije igra sa četiri klasična štopera, tri zadnja vezna i bez jednog jedinog napadača?
Da li ste videli sinoć da je Stojke odbranio bar jedno tri zicera Austrijancima?
Da li ste videli da je Marko Arnautović sinoć promašio bar tri maltene stopostotne šanse?
Šta sam ono beše hteo da pitam čelnike FSS-a? A da…
Gospodo funkcioneri, da li znate da se vaši sugrađani i sugrađanke celih trideset dana u mesecu švercuju i vode rat sa kontrolorima BUS PLUS-a u autobusima GSP-a da bi na mesečnom nivou u proseku uštedeli po 3000 RSD i tako bar malo stabilizovali svoj opasno poljuljan kućni budžet.
Da li je realno da ih vi danima različitim kampanjama, kroz sve raspoložive medijske kanale pozivate da dođu na štrokav i leden stadion i podrže reprezentaciju, a da im za tu uslugu tražite čak i do 1200 RSD? Zvuči glupo, ali gospodo skuplji ste i od BUS-PLUS-a!!! Tamo najjeftinija karta, odnosno 90. minuta vožnje košta svega 89 RSD, i da pritom znate ko vas i gde vozi. Slažem se sa vama, GSP Beograd ne vozi do Rusije. Ali sve mi se čini da ni sa vama nećemo stići dalje od Stare Pazove.

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *