Dok „treneri“ treniraju i telefoni zvone…

Pećinci – Nebojša Vučković i njegov sin Igor odlučili su da podnesu ostavke na mesta trenera odnosno prvog pomoćnika ekipe iz Pećinaca. Vučkovići su napustili ekipu posle samo dva kola u prolećnom delu Superlige i dva poraza koja su pretrpeli.

Na prvi pogled najnormalnija pojava kada je naš fudbal u pitanju. To što je iskusni stručnjak sa bogatim internacionalnim iskustvom na klupi tima sa Suvače proveo samo dva susreta nikako ne predstavlja iznenađenje. Bilo je „trenera“ u Srbiji koji su smenjivani i pre zvaničnog debija na klupi. O razlozima se često ćutalo ili lagalo, a često su se pričale „kafanske priče“. Rekla kazala…

marjanovic-i-spalevic

Slučaj Vučković je ipak doneo nešto novo. Iskusni trener je pre par dana zbog narušavanja atmosfere u ekipi suspendovao napadača Darka Spalevića. Iskusni napadač iz Pećinaca nije bio predviđen za gostovanje u Kragujevcu protiv Radničkog 1923, a odna je stigao čuveni poziv iz „vrha“. Epilog svega je ostavka Vučkovića neposredno pred polazak u Kragujevac.

U izjavi za Sportski Žurnal Vučković je rekao sledeće:

– Preko nekih stvari jednostavno nisam mogao da pređem. U bogatoj internacionalnoj karijeri nikada nisam dozvolio da mi pojedinac ruši atmosferu. Izbacio sam, zbog nesuglasica Darka Spalevića iz tima. Nije bio u konkurenciji za meč sa Radničkim 1923. Kada mi je rečeno da od njega zavsi sve, čoveka koji je dao tri gola za sezonu i tri iz penala, a najplaćeniji je prvotimac, rastali smo se bez dvoumljenja.

Gospodine Vučkoviću svaka Vam čast! Da je više ovakvih trenera u Srbiji, fudbal bi nam možda bio bar malo bolji. Ovako…

Dok „treneri“ treniraju i telefoni zvone, naš fudbal polako ali sigurno sve dublje i dublje tone. Očajni su naši fudbalski tereni, ali nađe se malo zelene trave na njima, i to je u suštini najbitnije. Vukovi su nezasiti ali ovaca imamo na pretek!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *