Đorđe Vukobrat popričao sa selektorom…

Djordje Vukobrat popricao sa selektorom...Prve fudbalske korake napravio je u Čortanovcima. Počeo je u mladjim kategorijama ČSK-a, a sa 16 godina zaigrao i za prvi tim. Debitovao je kod pokojnog Dače Dimitrijevića,  na utakmici protiv Rumenke u ondašnjoj Novosadskoj ligi. Kaže da tu utakmicu pamti i po prvom datom golu za ČSK. Miša Popović je trener koji mu je objasnio „kako funkcioniše svet fudbala“. Fudbalski put ga je, preko Srema iz Sremske Mitrovice,  vojske Srbije, Poleta iz Novih Karlovaca, vodio do Hajduka iz Beške. Činilo se da je na kraju puta, ali je onda  usledio  poziv Bogića Bogićevića. Popularni „Brka“ ga je doveo u Big Bul iz Bačinaca. Bio je to povratak  u „ fudbalski život“. Posle dve godine u Bačincima usledio je prelazak u Donji Srem.  Na Suvači je najpre zaigrao u Prvoj, a godinu dana kasnije i u Jelen Super ligi. Iz Pećinaca fudbal ga je dalje odveo u Oman. Iz Omana, na pitanja Kafanskog selektora, odgovara Đorđe Vukobrat.

Đorđe, ako se ne varam, poput Miloša Josimova milimetri su te delili od prestanka aktivnog igranja fudbala? Zašto?

Da da, u pravu si. Možda je čak falio samo jedan milimetar da prestanem da igram fudbal. Srem iz Sremske Mitrovice, pauza zbog vojske. Usledili su Polet iz Novih Karlovaca i Hajduk iz Beške. U Beškoj sam se, slobodno mogu da kažem, ohladio od fudbala.  Počeo sam da tražim posao, a fudbal je polako ali sigurno padao u drugi plan…

Ko je najviše zaslužan za to što si ipak nastavio dalje?

Posao se u Srbiji teško nalazi…  Usledio je poziv  Bogija Bogićevića, a sada cu Vam citirati njegove reči : „’ajde dođi u Big Bul da te vratim u zivot!“ Odlučio sam  da pokušam još jednom i prihvatio poziv. Ispostavilo se da je to bio pravi pogodak. Big Bul ulazi u Prvu ligu Srbije. Bogićevićev  kvalitet prepoznao je Donji Srem, a posle šest meseci  iz istog kluba stigao je i poziv za mene. Dalje znate i sami, Jelensuper liga i evo sada Al Nasr Salalah…

bogic-bogicevic

Šta nam možeš reći o gospodinu Bogićeviću? Kakav je trener? Kakav je čovek?

O gospodinu Bogićeviću imam samo reči hvale. Odličan stručnjak, izuzetan čovek. Da njega nije bilo, ko zna šta bih ja danas radio… Mnogo sam mu zahvalan na svemu i želim mu od srca da pronađe neki inostrani agažman. Mislim da je Srbiju odavno prevazišao!

Dobre igre u Donjem Sremu omogućile su ti inostrani angažman, možeš li nam reći nešto malo više o svom novom klubu?

Nikad nisam bio hvaljivdžija pa neću ni sada.  Al Nasr Salalah nije najbolji klub na svetu, ali ja sam jako zadovoljan. Odgovara mi ovdašnji fudbal. Možda nije sve na vrhunskom nivou, ali teži se ka tome. Odlično su me prihvatili, obaveze prema meni ispunjavaju redovno i prosto sam prezadovoljan.

Kako je došlo do kontakta sa klubom?Da li je bilo još nekih ponuda klubova?

Poziv iz Oman stigao ej preko  Igora Vučkovića. Na njegovu inicijativu sam ustvari i otišao u Oman. Naime njegov otac Nebojša je već dugi niz godina u azijskom fudbalskom svetu. Osvajao je ovdašnju Ligu šampiona, prvenstva i kupove. Radio je još u Kataru, Egiptu, Jordanu… Bilo je poziva pojedinih superligaša, zatim klubova iz Grčke i Albanije,  ali izbor je ipak pao na Oman.

Kako ti je u Omanu?

Ovde mi je zaista super. Opet kažem, odlično su me prihvatili. Na moju veliku sreću tu su Nebojša i Igor, kao i Slobodan Boba Živković. Sa njima je sve lakše. Sa njima polako učim jezik i provodim slobodno vreme… Hrana je drugačija od naše, ali živ se čovek na sve navikne, pa tako i fudbaler.

Vukobrat

Da li ti nedostaje Srbija, porodica?

Naravno da mi Srbija nedostaje, porodica pogotovo, ali takav je naš posao. Sve je to sastavni deo fudbala i protiv toga se ne može.

Napravi nam jednu paralelu između Srbije i Omana? (život uopšte i fudbal)

Oman je tipična muslimanska zemlja. Žene nose duge crne mantije i vide im se jedino oči. Muškarci  nose turbane. Ako mogu da kažem , živi se jako zatvoreno. Kada je u pitanju fudbal, nemam razloga da lažem. Prednost dajem Srbiji, ali ako Oman nastavi ovim tempom…  Imalu prelepe i velike nove stadione. Puno mladih talentovanih igrača sa kojima rade strani treneri. Možda je jedini problem disciplina. Ali opet kažem, cela priča ide u pozitivnom pravcu. I fudbal u Omanu silovito korača napred. Imao sam priliku da igram na njihovom nacionalnom stadionu Sultan Qabus i prosto sam oduševljen!

Kakvi su planovi za budućnost?

Budućnost… Naravno svi težimo ka  nečemu boljem, pa tako i ja. Videćemo, nemam još ništa konkretno u planu.Imam ovde ponudu za produžetak  ugovora… Ipak, neću da žurim, videćemo na kraju sezone.

Đorđe, Kafanski selektor ti se zahvaljuje što si odvojio malo vremena za nas i naše čitaoce.Želimo ti sve najbolje u nastavku karijere.  I evo, na kraju ove priče, po tradiciji Kafanski selektor ti nudi  mogćnost da i ti nešto kažeš.

I ja se zahvaljujem Kafanskom selektoru! Samo nastavite tako! Želeo bih da pozdravim svoje roditelje i da im se zahvalim jer su me uvek podržavali i jedini uvek bili uz mene. Naravno veliko hvala i ljudima koji su me doveli ovde. Na kraju jedna poruka svim fudbalerima, počevši od klinaca pa do profesionalaca. U životu  i u fudbalu nema predaje! Ne tražite alternative, usmerite se isključivo na cilj! Pozdrav od Đorđa Vukobrata iz Omana.

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *