Dramski ponedeljak, al na Prvom

Došao je i taj dan, doduše, to smo pomislili i u petak, ali posle ovog nema popravnog. Postoji mogućnost i u slučaju katastrofe da odemo u baraž, ali bolje da ne čačkamo mečku, što bi rekli naši ljudi.

Reprezentacija Srbije večeras na stadionu „Rajko Mitić“ od 20:45 igra odlučujuću utakmicu, ne samo za odlazak na Svetsko prvenstvo naredne godine, nego i za budućnost reprezentativnog fudbala u ovoj zemlji, a i fudbala uopšte na ovim prostorima. Nije zanemarljiv ni finansijski deo koji će Fudbalski savez dobiti, ali je kao melem potreban odlazak na veliko takmičenje posle nekoliko takvih bez nas.

U prošlim kvalifikacijama smo imali Portugalce sa Ronaldom i Albance sa dronom, kao i UEFA sa dvostrukim standardima, ali ova grupa je bila baš po meri. Četiri reprezentacije otprilike sličnog kvaliteta, dve slabije, pa bi večeras to trebalo da se overi sa jednom od tih slabijih, Gruzijom.

Nije Gruzija San Marino, uz svo dužno poštovanje fudbalerima iz ove zemlje, pa bi naši trebali da budu oprezni, ali selektor Muslin zna to bolje od svih nas.

Ako je neki ponedeljak bio važan za srpski fudbal , to je ovaj, i nema veze više onaj poraz u Beču, imali smo ceo vikend da ga svarimo. Jer, što bi večeras menjali kanal, pa malo gledali film na Drugom, malo utakmicu, kad možemo da zaboravimo daljinski i živce i uz porođajne muke odemo na to Svetsko prvenstvo. Pa nije ovo Nemačka, nema ništa lako.

Da preživimo ponedeljak, pa sutra ujutru da razmišljamo o protivnicima  u Rusiji. NAPRED ORLOVI!!!

FOTO: FSS

Dalibor Janković
Dalibor Janković

Latest posts by Dalibor Janković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *