Englezi bojkotuju Mundijal u Rusiji?!

Šokantnu vest donosi nam britanski „Sun“! Trenutno politika vrši veliki pritisak na fudbalsku asocijaciju Engleske (FA) da donese odluku o bojkotovanju Svetskog prvenstva u Rusiji!

Sukob državnog vrha ugrožava nastup Engleza na Mundijalu

Povod za ovaj slučaj je pokušaj ubistva bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja (66), koji je špijunirao u korist Velike Britanije, i njegove ćerke Julije (33), koje deluje „baš kao pokušaj ubistva iza kojeg stoji država“.

Britanska Premijerka Tereza Mej za ovo je optužila zvaničnu Moskvu, a stručnjaci za bezbednost kažu da bi bilo nezamislivo da reprezentacija Engleske nakon ovoga nastupi u Rusiji! Takođe tvrde da bi i ostali britanski saveznici trebalo da bojkotuju Mundijal i na taj način pokažu jedinstvo Zapada u borbi protiv Rusije i predsednika Putina.

Bilo bi nezamislivo da Engleska nastupi u Rusiji ukoliko se ispostavi da Mosva stoji ia ovog slučaja„, zaključio je bivši ministar Endrju Morison

Teško je verovati da će Englezi zaista doneti odluku da bojkotuju Mundijal, ali smo bili svedoci mnogo puta da se politika itekako odražava na fudbal, pa ove tvrdnje Londona treba shvatiti krajnje ozbiljno!

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *