Era iz Brazila uživa u Srbiji!

Era iz Brazila uživa u Srbiji!

Era iz BrazilaPre tačno tri godine preko Kipra, iz Sao Paula, na Begluk su stigla dva Brazilca. Rikardinjo nije uspeo da zadovolji kriterijume Ljubiše Stamenkovića. Otišao je posle samo šest meseci. Da li je popularni Piskavac pogrešio u svojoj proceni, nikada nećemo saznati. Ipak, kada je u pitanju drugi momak iz Sao Paula jasno je da je sa njim trener Užičana pogodio 100%! Iza njega su sjajne dve sezone, brdo lepih poteza, asistencija i prelepih golova. Moglo bi se reći da su ovim pojačanjem profitirale sve tri strane. Stamenković je dobio odličnog igrača, klub mogućnost da dobro zaradi na njegovom transferu, a on je pokazao da je igrač za velika dela. Pitate se ko je on? On je Tiago Galvao! 

Na samom početku da te pitam kako si ti stigao u Srbiju (Užice)?

U Srbiju sam stigao sasvim slučajno, preko Kipra. Sloboda se pripremala na Kipru, kockice su se poklopile i posle uspešne probe potpisao sam ugovor sa Užičanima.

Kada se već ukazala ta šansa za dolazak u Slobodu, da li si imao nekih predrasuda? Ipak je Srbija mala zemlja, Užice još manji grad, a Sloboda novopečeni Superligaš…

Ne, nisam imao predrasuda. Volim izazove i uvek sam siguran u sebe, kako na terenu, tako i u životu.

Tu si već tri godine. Kakav je tvoj komentar na Srbiju, Užice i naravno na naš fudbal? Da li si srećan ovde?

Vau! Tri godine… Srbija je divna zemlja. Užice jeste manji grad, ali Užičani su izuzetni ljudi! Srbi su stvarno fantastičan narod! Sloboda igra lep fudbal i jako sam srećan, kako u njoj tako i u Srbiji uopšte.

Da li ti nedostaju domovina i porodica?  

Moja porodica je za mene sve. Nedostaju mi, ali pre svega ja sam profesionalac. Shvatam da je to sastavni deo mog posla i znam da moram bez njih.

Poznato je da je Brazil zemlja kafe, fudbala i lepih devojaka. Možeš li da napraviš jednu paralelu između našeg i vašeg naroda kada je u pitanju pogled na fudbal i ljubav prema ovoj igri?

Brazil i Srbija su jako slične zemlje. Mislim da Brazilci i Srbi žive za fudbal. I kod nas i kod vas se pije odlična kafa. Srpkinje su jako lepe.

Čije su devojke lepše? Imaš li devojku u Brazilu ili te je možda osvojila neka Užičanka? 😉

I vaše i naše devojke su lepe, ali mislim da su vaše lepše! Imao sam devojku pre nekog vremena, ali sada sam slobodan.

Tvoj kolega Lamin Dijara, bivši napadač Partizana, je više puta izjavio da će se po završetku karijere preseliti u Srbiju i oženiti Srpkinju. Da li ti možda planiraš nešto slično? 🙂

Dijara je jako dobar igrač… To se nikada ne zna. Ne bih imao ništa protiv. Ali hajde da vidimo šta će moj životni put odlučiti!

Da li si srećan u Užicu kao gradu, odnosno u Slobodi kao klubu?

Ja sam ovde presrećan! Kao što sam već rekao, Užičani su fenomenalni. Sloboda je sjajano organizovan klub u kom se tačno zna ko šta radi, a na nama igračima je samo da igramo fudbal.

 

Ako se ne varam, u tadašnju Slobodu Point Sevojno  si stigao iz matične Pauliste kao klasičan napadač. Vremenom je trener u tebi pronašao sjajnog polušpica. Kako gledaš na tu promenu pozicije? Da li si i ranije igrao iza napadača ili si stvarno izum popularnog Piskavca? Koja ti od te dve pozicije više leži?

U Brazilu sam uvek igrao klasičnog napadača.  Ljubiša je ipak u meni prepoznao kvalitete polušpica. Mislim da je pogodio. Pozicija polušpica mi više leži. Nekako se na njoj mnogo bolje snalazim. Ali ekipa je u prvom planu. Za ekipu bih igrao na bilo kojoj poziciji.

 slo-fkp_0002

Kako inače  komentarišeš rad popularnog Piskavca?

Verujte mi, u pitanju je odličan trener! Sjajan čovek pre svega! I odličan motivator. Od njega sam puno naučio i ovom prilikom mu se puno zahvaljujem!

U prvoj sezoni si na novoj poziciji ispred sebe imao Filipa Kasalicu. Onda u drugoj Predraga Ranđelovića… Sa obojicom si činio strašan tandem. Da li ti ove sezone u igri fali jedan od njih dvojice?

Filip je fenomenalan igrač i bilo mi je zadovoljstvo igrati sa njim. Neiskustvo je uvek mogao da nadoknadi brzinom i stizao je bukvalno svaku moju loptu. Ranđelović je strašan igrač i rođeni strelac. Njegova karijera dovoljno govori o njemu.Obojica mi puno fale i siguran sam da bi sa njima lepše stajali na tabeli. Ali Sloboda i ove sezone ima sjajne napadače. Vreme Živanovića i Lazara Jovanovića će tek doći.  

Odlične igre nisu prošle nezapaženo. Po čaršiji se pričalo da su te tražili Zvezda i Partizan, te da je Sloboda odbila ponudu ruskog Rostova tešku 450 000 evra. Šta je od svega toga tačno?

Možda ne bi trebalo da pričam, ali znam da je Sloboda letos odbila ponudu Šerifa iz Moldavije tešku 500 000 evra.

Prelep gol na Marakani možda bi upravo mogao da bude karta za Crvenu Zvezdu ili Partizan? Kakve su tvoje želje? Da li bi voleo da zaigraš na jednoj od dve strane Topčiderskog Brda ili je ipak inostranstvo prva opcija ?

Zvezda i Partizan su veliki klubovi. I jedan i drugi klub imaju dugu tradiciju i odlične rezultate iza sebe. Ipak, moja prva želja je dokazivanje u drugim zemljama Evrope.

Kada jednog dana odeš, u kakvom će ti sećanju ostati Begluk, Slobodini navijači i Užice uopšte?

Srbija, Užice, Sloboda i Begluk će zauvek ostati u mom srcu. Gde god da me život odvede, ovaj prelep deo karijere jednostavno ne mogu da zaboravim.

Ne ostaje mi ništa drugo nego da ti u daljem toku karijere poželim puno zdravlja, sreće, golova i asistencija. Imaš mogućnost nekoga da pomeneš za kraj. Želiš li nekome da se zahvališ, da ga pohvališ ili pozdraviš?

Jedno veliko HVALA svima za sve!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.