FK SPARTAK

                           vozdovac vojvodina spartak radnik-surdulica radnicki-nis rad partizan novi-pazar napredak-krusevac mladost-lucani metalac javor cukaricki crvena-zvezda borac-cacak backa

Spartak_Subotica.svgPo završetku Drugog svetskog rata, u prvim danima slobode, mladi su najcešce, svoje slobodno vreme poklanjali fudbalu. Odigravaju se i prve prijateljske utakmice, u čemu prednjače fudbaleri ŽAK-a, a nastupaju i timovi Građanskog (Hrvatskog sportskog društva), i Jedinstva (Radnickog fiskulturnog društva). Kasnije ovi timovi menjaju imena i to ovim redom. Od ŽAK-a, ciji igraci prilaze fudbalskoj sekciji FOSD Jovan Mikic-Spartak, nastaje FK Spartak. Od Jedinstva juna meseca 1946. godine postaje Radnicki, koji se 22. januara 1947. godine, na nivou sportskog društva, fuzioniše sa FOSD Jovan Mkic – Spartak. Hrvatsko sportsko društvo Gradanski osnovano je 26. maja 1945, ali vec 7. marta 1946. godine menja naziv u Fiskulturno sportsko društvo Sloboda. Na vanrednoj skupštini Slobode, 6. aprila 1949. godine, donosi se odluka o raspuštanju društva, ciji clanovi kasnije postaju sportisti klubova FOSD Jovan Mikic-Spartak (Kasnije samo Spartak ).
Krajem devedesetih i u početnim godinama prve dekade 21veka, FK Spartak prolazi kroz najteže trenutke u svojoj dugoj i bogatoj istoriji. Na korak su od ispadanja u 4 ligu a finansijska situacija je bila još gora i funkcionisanje kluba i njegova egzistencija su dovedeni u pitanje.
U isto vreme, FK Zlatibor voda iz Horgoša, beleži odlične rezultate, klub ima stabilnu finansijsku konstrukciju. Klub iz godine u godinu beleži uspehe i sa lakoćom se penje na lestvici fudbalskih klubova Srbije. Po završetku fudbalske sezone 2007/08 FK Spartak prestaje da se takmiči u seniorskom fudbalu, narednu sezonu su se takmičile samo juniorske selekcije. Zbog velikih finansijskih poteškoća i nagomilanih dugova FK Spartak 2010. godine odlazi u stečaj. Pod pritiskom subotičke javnosti, FK Zlatibor voda pred početak fudbalske 2008/09 menja naziv u FK Spartak Zlatibor voda.
Novi klub, postaje stabilan ligaš, sa jasnom vizijom, povratak u elitu. Za svega dve godine uspešno je preskočio sve stepenice i već u debitantskoj sezoni 2010/11, u elitnom rangu srpskog fudbala izborio istorijsko 4. mesto i plasman u Evropu. Malo je falilo da Spartak Zlatibor voda izbaci iz daljeg takmicenja ukrajinsku ekipu Dnipro, koja je sa budžetom bila daleko jača od naših Plavih golubova. Od juna 2013. godine jednoglasnom odlukom skupštine kluba odlučeno je da isti nosi ime FK Spartak.

Izvor: www.fkspartak.com

                           vozdovac vojvodina spartak radnik-surdulica radnicki-nis rad partizan novi-pazar napredak-krusevac mladost-lucani metalac javor cukaricki crvena-zvezda borac-cacak backa

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.