FK VOŽDOVAC

                           vozdovac vojvodina spartak radnik-surdulica radnicki-nis rad partizan novi-pazar napredak-krusevac mladost-lucani metalac javor cukaricki crvena-zvezda borac-cacak backa

FKVozdovacFK Voždovac je jedan od najstarijih klubova u Srbiji. Osnovan je daleke 1912. godine pod imenom FK Dušanovac. Godine 1929. menja ime u Voždovački SK. Kao takav godinama se takmičio u niželigaškim karavanima. Prvi značajniji rezultat popularni „Zmajevi“ beleže u sezoni 1963/64. Osvajanjem srpske lige. Odnosno automatskim plasmanom u Drugu saveznu ligu tadašnje SFRJ. Voždovački SK je postojao sve do 1973. kada je posle fuzije sa FK Slobodom dobio ime FK Voždovac. Od značajnijh tezultata FK Voždovac valja spomenuti osvajanje Kupa grada Beograda 1975. godine.
Nakon dugogodišnjeg tavorenja u Srpskoj ligi, 2004. klub osvaja Srpsku ligu Beograd i ulazi u Prvu Telekom ligu. Posle jedne sezone u Prvoj Telkekom ligi , zahvaljjući fuziji sa tadašnjim prvoligašem FK Železnik koji se borio sa teškom finansijskom situacijom, FK Voždovac ulazi u Prvu ligu tadašnje Srbije i Crne Gore. Iste sezone plasmanom na 3. mesto u tadašnjem šampionatu Srbije i Crne Gore i automatski ostvaruje pravo učešća u UEFA kupu , ali početkom sledeće sezone od istog odustaje. Te iste sezone klub ispada iz Superlige, a zatim i iz Prve lige Srbije u sezoni 2008/09. Nakon tri godine takmičenja u Srpskoj ligi Beograd, FK Voždovac u sezoni 2011/12. osvaja prvo mesto i vraća se u Prvu ligu Srbije.
U Prvoj ligi Srbije 2012/2013. ostvaren je plasman na 3. Mesto, ali je usled odustajanja FK Hajduk iz Kule, Voždovac je zauzeo njegovo mesto i obezbedio takmičenje u elitnom rangu domaćeg fudbala – tadašnjoj Jelen Super Ligi Srbije.

500
Danas se FK Voždovac se može podičiti i novim modernim stadionom koji se po funkcionalnosti, arhitektonskom rešenju i savremenoj opremi ubraja u sportske objekte najviše vrednosti. Tu je danas baza za treninge i pripreme svih pogona FK Voždovac, čiji igrački kadar broji oko 250 sportista – od prvog tima do najmlađih kategorija. Sportski centar Voždovac raspolaže sa idealnim terenom sa veštačkom travom, u potpunosti osposoblјen za igranje ligaških utakmica i poseduje tribune kapaciteta 5.000 mesta. Teren je u potpunosti pokriven rasvetom. Na istom spratu su je sala za konferencije i sastanke, sala za prijem gostiju, administrativni blok i prostorije Uprave Voždovca.

Izvor: www.fkvozdovac.rs

                           vozdovac vojvodina spartak radnik-surdulica radnicki-nis rad partizan novi-pazar napredak-krusevac mladost-lucani metalac javor cukaricki crvena-zvezda borac-cacak backa

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.