FUDBAL I MODA

FUDBAL I MODA

Kako su Dejvid i Viktorija Bekam, spojili nespojivo?

Piše: Ruža Ilić, bivši fudbalski sudija i član marketing tima Sportifico društvene mreže.

Viktorija i Bekam

Viktorija Bekam, poznata kao „Poš Spajs“, bivša članica popularne britanske grupe „Spajs grls“ i supruga fudbalske legende Dejvida Bekama, nastavlja svoj uspon kao jedna od najprepoznatljivijih modnih dizajnera u svetu. Nedavno je predstavila svoju najnoviju kolekciju na nedelji mode u Nju Jorku, na reviji održanoj 11. septembra. U emotivnom danu za SAD, učinila je da njen najvažniji događaj u godini bude ujedno i najposećeniji, kako zbog nje, tako i same kolekcije.

Nedelja mode u „Velikoj jabuci“ ima veliki uticaj na Viktorijinu karijeru s obzirom da je svoju debitantsku, samostalnu kolekciju imala baš u okviru prve i najvažnije modne nedelje za period jesen-zima još davne, 2007.godine. Međutim, početak njene karijere kao modnog dizajnera direktno je povezan sa trenutkom kada se cela porodica preselila u Ameriku, kada je Dejvid potpisao petogodišnji ugovor sa „LA Galaksi“ iste godine.

Da li je pomenuti transfer slučajnost ili ne, ali sa nekoliko nastupa u fudbalskom klubu iz Milana kao pozajmljen igrač, u pomenutom periodu, Dejvid je svoju fudbalsku karijeru direktno podredio ciljevima porodice odnosno karijeri svoje supruge Viktorije. Igranje u ostalim modnim centrima kao što su Madrid i završetak karijere u Parizu idu u prilog njihovoj zajedničkoj ekspanziji u modnoj industriji.

Viktorija i Bekam 2Prelaskom u FK „Pari Sen Žermen“, Dejvid usporava svoju karijeru, dok se Viktorijin uspon kreće munjevitom brzinom i dostiže vrhunac u novembru 2011. godine osvajanjem prestižne modne nagrade u Britaniji – Brend godine. Njena popularnost kulminira godinu dana kasnije kada je postala dizajner o kom se najviše govorilo na društvenim mrežama tokom nedelje mode u Nju Jorku što joj je donelo 57.000 novih pratilaca na Tviteru.

Sa druge strane, popularni Beks ni malo ne zaostaje na polju marketinga objavom da će svoju platu u iznosu od £ 3.4M koja mu sleduje potpisivanjem ugovora sa klubom iz Pariza, proslediti deci francuske prestonice i tako završiti svoju karijeru u velikom stilu. Nakon ove izjave, njegov dres rasprodat je u rekordnom roku.

„Zlatne“ penzionerske godine: Dejvid Bekam zarađuje £ 45 milliona kao penzionisani fudbaler.

Viktorija BekamU februaru 2014. godine, u časopisu „Independent“Aleksandar Furi objasnio je kako je Viktorija uspela da napravi tranziciju od novajlije do poštovanog modnog dizajnera. Pomenuti članak i njeno gostujuće pojavljivanje kao urednik francuskog časopisa Vog, učinili su da postane jedna od najmoćnijih i najuglednijih modnih stručnjaka bez ikakvog uticaja svog poznatog muža. Sa četvoro dece iza sebe i uspešnom karijerom manekenke, dizajnera i pisca, pridružuje se „BOSSI“ kampanji gde se zalaže za liderske pozicije žena i devojaka i time postaje uzor mnogih.

Posh i Becks, u braku su više od 17 godina tokom kojih su postali jedan od najmoćnijih parova današnjice sa bogatstvom procenjenim na više od 125 miliona britanskih funti.

Bekam sa decom

Volim Viktoriju zbog onoga što jeste, voleo bih je i da je radila u marketu„, izjavio je Dejvid jednom prilikom. Na samom početku, njihov odnos okarakterisan je u medijima kao Viktorijin marketinški potez, ali je ona vremenom dokazala da iza svakog uspešnog muškarca, zaista stoji jaka i uspešna žena. Zbog činjenice da dolazi iz imućne porodice, Viktorija nikad nije zavisila od Dejvidovog bogatstva.

O svom mužu pohvalno je govorila u mnogim intervjuima, priznajući da je on zaista „najbolji partner koji se poželeti može„. Podrška koju joj pruža, ogleda se u činjenici da Dejvid redovno dolazi na sve Viktorijine revije i u stopu je prati na svim važni događajima, ipak ne možemo, a da se na zapitamo da li je Dejvid potezima u svojoj karijeri pratio lične ili porodične ambicije. Sitče se utisak, da je njihov zajednički učinak mnogo veći nego što bi pojedinačni ikada mogao da bude i u tome je njihova najveća snaga.

Ruza Ilić
Prati me na:

Ruza Ilić

Kolumnista at Kafanski selektor
Rođena Beograđanka, prohodala na Marakani, odrasla na turnirima "malog fudbala" na teritoriji bivše "Juge", fudbal doživljava kao kulturu i stil života, ali kao primarnu, a ne "najvažniju sporednu stvar na svetu". Diplomirani ekonomista, bavi se organizacijom sportskih događaja više od deceniju, bivši fudbalski sudija i aktuelni fudbalski profesionalac. Posvećena spoju nauke i sporta.
Ruza Ilić
Prati me na:

Latest posts by Ruza Ilić (see all)

Komentari

komentar/a

Ruza Ilić

Rođena Beograđanka, prohodala na Marakani, odrasla na turnirima "malog fudbala" na teritoriji bivše "Juge", fudbal doživljava kao kulturu i stil života, ali kao primarnu, a ne "najvažniju sporednu stvar na svetu". Diplomirani ekonomista, bavi se organizacijom sportskih događaja više od deceniju, bivši fudbalski sudija i aktuelni fudbalski profesionalac. Posvećena spoju nauke i sporta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *