Golman za sva vremena, Iker Kasiljas!

Iker Kasiljas, čovek za koga će svi rođeni devedesetih godina reći da brani čitav njihov život, oborio je mnoge rekorde, a juče je uradio nešto čime može da se pohvali mali broj fudbalera, odigrao je jubilarnu 1000. utakmicu u karijeri!

Odavno je Iker Kasiljas u jednom intervjuu na pitanje „Šta bi voleo da bude kad bi se opet rodio?“ odgovorio „Ponovo Iker Kasiljas, ali Iker Kasiljas koga niko ne poznaje i koji može mirno da prošeta gradom.“

Međutim, svim zaljubljenicima u fudbal, ovakav Iker je baš po meri. Još kao golobradi momak stao je na gol slavnog Reala i u klubu proveo punih 16 godina, što ga sa 724 utakmica stavlja na drugo mesto na klupskoj listi, odmah iza neprikosnovenog Raula.

Istovremeno, odigrao je 167 utakmica u dresu reprezentacije Španije i sa njom se popeo na krov sveta 2010. godine.

Kada je sudija sinoć, svojim zviždukom, dao znak za početak utakmice Belenenses – Porto označio je i početak 109. utakmice Ikera Kasiljasa u dresu Porta, što ukupno dovodi do fantastične brojke od čak 1000 utakmica u karijeri jednog od najboljih čuvara mreže svih vremena.

Srećan jubilej Iker!

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.