Gospodin Dik, prvi „ADVOKAT“ Srbije!

Siniša Mihajlović je počeo sa timom advokata. Ljubinko Drulović bio prelazno rešenje, a Holanđanin Dik postao prvi „ADVOKAT“ Srbije. Već godinama unazad, od tima ni traga, od selektora ni glasa.

Advokate Diče, Srbija ti kliče! Bio je to slogan kojim su ljubitelji fudbala u Srbiji pozdravili izbor gospodina Dika Advokata za selektora našeg nacionalnog tima, ali bojim se da će se na trećoj utakmici umesto „klicanja“ na tribinama u Humskoj začuti „VIKA“!

„Svi smo mi po malo selektori“, reče jednom Milojko Pantić, a sinoć je svako od nas mogao videti da je naš novi selektor kilometrima i kilometrima daleko od tima, a da je igra istog i pored velike želje za nas ipak samo misaona imenica. Po opisu prezimena umesto igre „selektor“ izgleda sprema odbranu. Na prvom izlaganju reče da nimalo nije nezadovoljan rezultatom u Jermeniji!  A da li smo mi zadovoljni?! Koga je to ustalom briga, kada se to što bi trebalo biti igra po imenu fudbal izgleda uopšte i ne igra zbog nas!

srbija-trening-foto-fss-1409682075-561289

Za Adema Ljajića opet nema mesta, ali je zato zaslužen poziv dobio Danko Lazović. Neven Subotić navodno ne želi da igra, ali zato Stefan Mitrović želi i može igrati isključivo i samo za Srbiju. Miroslav Radović je u fokusu, ali trenutno nije potreban. Forma, golovi i standardne igre u jakoj Poljskoj ligi izgleda nisu bitni. Serija A je definitivno izgubila na kvalitetu, ali su tribine i grejanje klupe u istoj i dalje na ceni! Umesto povređenog krila u igri je zadnji vezni! Umesto povređenih bekova Baste i Rukavine poziv nije mogao dobiti recimo Miloš Ninkov ili Miroslav Vulićević, pozvan je štoper Nikola Maksimović! Čovek od poverenja postao je Nemanja Gudelj! Matiću i Tadiću inače odličnim internacionalcima u Engleskoj  je u dresu Srbije izgleda zabranjena saradnja! Kada smo već kod Engleske da pomenemo i Engleze. Ne znam da li ih je sinoć bilo u Jermeniji, ali se Aleksandar Kolarov definitivno pravio jednim od njih. Jedan od faktora koji su uticali na poraz u Jermeniji po mišljenju levog beka našeg tima bio je i pritisak naših navijača, odnosno nedostatak prave podrške koju po njegovim rečima naša selekcija godinama unazad nema. Možda prave podrške zaista nema, ali je sreća u nesreći da je na golu Vladimir Stojković. Kao Bane dobar sin, tih i miran čist i fin. Možda nije kao Bane vaspitan, ali je definitivno solidan i koristan.

Na kraju zvršnu reč u svakom procesu ipak ima advokat. Koliko će ovaj naš trajati teško je reći, ali će Dikova kao i kod njegovih prethodnika ipak biti poslenja!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *