Grmljavina iz Humske!

Grmljavina iz Humske!Dugo smo čekali na prolećni deo našeg šampionata. Zbog privatnih obaveza na moju veliku žalost, nisam uspeo da odgledam niti jednu utakmicu 1. kola prolećne trke. Danas sam konačno, našao vremena da odgledam reportaže sa svih utakmica. Iznenađenje u prvom kolu predstavljaju pobeda Čarapana nad Jagodinom, trijumf Voždovca protiv Romantičara, te remi Partizana u Novom Pazaru. Iako prvi krug prolećne trke nije kompletiran (odložen meč Spartak – Sloboda), u fudbalskoj Srbiji grmi sa svih strana!

Najviše nezadovoljstva izneo je Marko Nikolić. Mladi strateg Partizana ističe da nije zadvoljan suđenjem na meču sa Novim Pazarom. Ruku na srce, pomalo bode oči činjenica da je umesto najavljenog Milorada Mažića, bez ikakvog objašnjenja na teren istrčao Ninoslav Spasić. Ipak, kada je u pitanju poništen gol Partizana situacija je kristalno jasna. Nikolić jednostavno, nema pravo na ljutnju. Tačno je da Škuletić prilikom skoka nije ni video golmana Pazaraca, ali Budaković je ipak prvi stigao do lopte koja mu je ispala iz ruku posle kontakta sa napadačem Partizana. Iako je Budaković skočio na Škuletića, parvila jasno kažu – golman je Bog u svojih 16 m. Svaki kontakt sa njim (ako u tom trenutku dodirne loptu), sudija mora okarakterisati kao faul.

Kao što rekoh, Nikolić nema prava da se ljuti na sudiju. Krivca treba tražiti u napadačkoj liniji Partizana, koja i pored nekoliko solidnih šansi nije uspela da postigne gol. Koliko sam uspeo da vidim, Partizan će ovog proleća igrati lep fudbal. Odigravanja iz prve, dupli pasovi, ofanzivni bekovi… Dakle crno-beli imaju čemu da se raduju, ali klub kao što je Partizan jednostavno ne sme da dozvoli sebi da mu rezultat utakmice zavisi od jednog poništenog gola.

Dakle, Novom Pazaru treba čestitati na osvojenom bodu, te zameriti na nekim detaljima. Naime, činjenica da se cela utakmica igrala jednom te istom loptom (uvek se čekao njen povratak na teren), nikako ne ide na čast ekipi odličnog Zorana Njeguša. Hajduka iz Kule više nema. Mislio sam da će sa njima nestati i fudbalski „fair-play“. Naime, ako bi Hajducima prethodnih sezona na nekoj utakmici odgovarao rezultat, taktika je bila jasna – padaj i ne ustaj! Zapitao bih fudbalere Novog Pazara čemu to. Da li je jedan bod toliko važniji od prepunog stadiona? Da li navijači više vole da vide dobar potez ili pak dobar pad?

Grmljavina iz Humske je dakle, obeležila prvo kolo. Ostali superligaši su otvorili kišobrane i čekaju neko lepše vreme. Da je kojim slučajem Partizan pobedio, u najmanju ruku bi bila sporna promena sudije.  Ovako, proleće je počelo „grmljavinom“ iz Humske, a da li nas u nastavku proleća čeka lepše vreme ili „oluja“ iz svih ostalih superligaša, videćemo vrlo brzo.

 

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *