Humanitarna izložba slika Aleksandera Ribara

3-300x200

Dana 18.01.2014. će se održati izložba autorskih fotografija Aleksandera Ribara u E-Gimnaziji, u Novom Sadu u Radničkoj ulici.

Na ideju o organizaciji izložbe došao je Aleksander Ribar, koji je inače Novosađanin ali poslednje tri godine studira menadžment u Bratislavi i retko kad ima priliku da obiđe roditelje i robinu u Srbiji. Ljubav prema domovini nije izgubio i veruje u to da će jednog dana kad završi fakultet, doći nazad u Srbiju i naći posao ovde. Amaterskom fotografijom se bavi već godinama i do sad nikad nije imao izložbu. Na ovakvu ideju o organizovanju humanitarne izložbe je došao tako što poznaje ljude koji su kao mladi, izgubili roditelje i koji se u životu praktično bore sami za sebe. Neki su čak, otišli u inostranstvo da studiraju zbog nemogućnosti plaćanja školarine na našim fakultetima. Ali i tamo ne može da se živi od vazduha. Bez stipendije, mora i da se radi i da se studira. A i sam Ribar je bez stipendije, tako da zna kako je to raditi i biti redovan student u isto vreme. Upoznat sa svim ovim, zna koliko je mladima potrebna pomoć a pogotovo deci bez roditelja koja žive u Dečijem selu. U želji da dokaže da ljudi misle i na ovu decu, organizovao je ovu izložbu u saradnji sa E-Gimnazijom. E-gimnazija se nalazi u Radničkoj ulici na broju 20, gde će se i održati humanitarna izložba. Ona postoji od 2008. godine, kad je dobila i dozvolu za rad. Najmodernija je srednja škola u Novom Sadu u kojoj se nastava odvija na računarima ali naravno, i sa udžbenicima. E-Gimnaziji ovo nije prvi put da učestvuju u humanitarnom radu, tako da su direktor E-Gimnazije i Aleksander Ribar vrlo brzo došli do dogovora o saradnji i održavanju ove humanitarne izložbe koja će biti održana uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Da napomenemo, izložba će biti održana 18.01.2014. u prostorijama E-Gimnazije u Radničkoj ulici br 20. Ulaz će se naplaćivati simboličnih 100 dinara, a biće omogućeno i dodatno dobrovoljno doniranje novca za Dečije selo. Ko bude raspoložen. Izložba se otvara u 10h ujutru i trajaće do 22h. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovim mališanima koliko god mogu, pa makar i sa tih 100 dinara od ulaznice. Napominjemo, sva prikupljena sredstva kao i sredstva od ulaznica, biće prosleđeni Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Stefan Milošević

Stefan Milošević

Inženjer internet tehnologija, boem i vrhunski organizator. Svoju druželjubivu energiju balansiram zdravim avalskim vazduhom. Volim sve što voli naša roštilj-generacija. Održavam zdravorazumske vibracije u kafani, filozofskim razmišljanjima uz vino.
Stefan Milošević

Latest posts by Stefan Milošević (see all)

Komentari

komentar/a

Stefan Milošević

Inženjer internet tehnologija, boem i vrhunski organizator. Svoju druželjubivu energiju balansiram zdravim avalskim vazduhom. Volim sve što voli naša roštilj-generacija. Održavam zdravorazumske vibracije u kafani, filozofskim razmišljanjima uz vino.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *