Legenda Radničkog, Dragomir Šušnjar i jedna lepa fudbalska priča…

U fudbalu gotovo da nema ekipe bez legende kluba. To su oni igrači čije ime i prezime je direktna asocijacija na klub za koji su igrali dugi niz godina. Trenutno je najaktuelniji Stiven Džerard koji se oprostio od navijača sa Enfilda. U penziju je otišao i legendarni Havijer Zaneti iz Intera. Tu su još i Inzagi, Teri, Pirlo, Bufon i mnogi mnogi drugi.

Danas ćemo vam predstaviti legendu jednog dosta manjeg kluba. Ekipe koja je osnovana davne 1936. godine. Iz malog mesta na jugu Vojvodine, tačnije iz Južnog Banata. Selo koje ima oko 1500 stanovnika i popularno je po tome što su u njemu snimana ostvarenja poput “Vratiće se rode“ i neki delovi filma “Montevideo, bog te video“. U pitanju je Radnički iz Barande. Ekipa se uspešno takmiči u PFL Pančevo već sedam sezona i trenutno su na petom mestu.  Tim i ako mali i iz malog mesta opstao je dugi niz godina. Takođe u njemu su igrala i zvučna imena poput Ivana Šimića, koji je branio boje Crvene Zvezde i Partizana. U sezoni 2010/2011 omladinska ekipa postala je  šampioni prve JBPF. Iz te generacije, kasnije, dosta igrača je igralo i za prvi tim. Mnogi od tih mladih momaka branili su potom boje beogradskih klubova. Dosta igrača je igralo za Radnički, međutim legenda kluba je i dalje tu Šušnjar Dragomir.

11117497_624802467654469_1154437773_n
Foto: Čeda Vučković

U svojoj 47. godini Dragomir Šušnjar – Šure još uvek je jedan od vodećih igrača u fudbalskom klubu Radnički, koji se takmiči u Prvoj južnobanatskoj ligi. Šure je fudbalsku karijeru započeo u opovačkom Omladincu, igrao za beogradske klubove Trudbenik, Sinđelić, GSP Polet, a svoj „pozni“ deo karijere  nastavio u Barandi. Deda kako ga u šali zovu saigrači nema nameru da okači kopačke o klin. Čak šta više jedan je od glavnih igrača u veznom redu tima iz Barande. Bez problema se nosi i sta dosta mlađim igračima iz protivničkih ekipa, a mladićima koji igraju u njegovom timu uliva dodatno samopouzdanje svojim iskustvom. Vredna pomena je i činjenica da je jedno vreme sa svojim sinovima Šušnjar Aleksandrom (21) i Milanom (23) branio boje Radničkog.

11289653_624802400987809_1948515425_n
Foto: Čeda Vučković

Milan je posle igranja u OFK Beogradu, Palilulcu, Karaburmi i pančevačkom Dinamu, sezone (2013/2014) došao u Radnički. I upravo tad se desila situacija da na teren braneći boje istog kluba istrče otac i sin. Dragomir je ispratio svog starijeg sina u redove srpskoligaša Dolinu iz Padine, ali tradicija njegovog igranja sa sinom u ekipi se nastavila. Ekipi Radničkog se priključio mlađi sin Aleksandar. I dok je sa Milanom, Dragomir bio veza za napad, sa Aleksandrom je bio za odbranu. Baš u ovom periodu usledila je situacija za koju nismo sigurni da se viđa često. Ekipa Radničkog je u prijateljskom meču dočekala tim Doline. Na terenu u Barandi je tada bilo čak tri igrača sa prezimenom Šušnjar. Dragomir i Aleksandar u timu Radničkog i Milan koji je branio boje protivničke ekipe Doline.

11289540_624802354321147_2061959493_n
Foto: Čeda Vučković

U tom duelu kao pobednik je izašao Milan, ali to je sad najmanje bitno.  Kada se završila sezona i mlađi Šušnjar, Aleksandar priključio se bratu u Dolini. Onaj najstariji ostao je u Radničkom i kako stvari stoje tu će i dočekati fudbalsku penziju, u koju nema nameru skoro da ode. Mi ga u tome podržavamo, jer živa legenda Radničkog ima još mogo šta da pokaže na terenu i tako pomogne svojoj ekipi.

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *