Igraj i pobedi, ponosno se vrati!

Još nam je u glavi pesma THCF-a i fenomenalan uspeh mlade fudbalske reprezentacije Srbije. Svi odlično poznajemo ovdašnje prilike u fudbalu. Znamo koliko je teško. Znamo da nema novca, preteranog kvaliteta odnosno rezultata. Orlići predvođeni Veljkom Paunovićem su ipak uspeli da se izdignu iznad svega toga i da kući donesu „zlato što se zlati“!

Veliki uspeh s pravom je doneo još veću euforiju u fudbalskoj Srbiji. Ipak, ovaj četvrtak pali alarm za buđenje iz letnjeg sna. Danas počinje jedna nova fudbalska priča. Danas naši predstavnici otvaraju svoje nadamo se uspešne sezone u Evropi.

GROF

Foto: www.kurir.rs

Crvena Zvezda – Kairat 20:45h

Posle jedne sezone pauze kada su evropski izazovi u pitanju, nekadašnji šampion Evrope i Sveta večeras na Marakani dočekuje Kairat iz Kazahstana. I pored milionskih dugova,  ambicije u kluba su i ove sezone velike. Kako u Srbiji tako i u Evropi. Kada je Stari kontinent u pitanju, primarni cilj je prolazak u dalju rundu kvalifikacija. Iskusni stručnjak i novi trener kluba sa Marakane, gospodin Grof Božović je potvrdio želju, ali joj je dodao i malu dozu opreznosti. Jasno i glasno je poručio da su mu pojačanja stigla kasno, kako za uigravanje, tako i za registraciju. Beležimo i jenu njegovu jako zanimljivu izjavu. Niti je Kairat Mančester, niti je utakmica sa njima Kosovska bitka. Da se zaključiti da se Grof ne plaši svog večerašnjeg protivnika, te da će od prvog trenutka igrati napadački fudbal. Kakav će odgovor na to imati Kazahstanci, videćemo večeras. Sve u svemu verujemo u Grofa i njegove pulene.

Milojevic

Domžale – Čukarički 20h

Brđani su prošle sezone Evropu otvorili kod kuće, na svom terenu. Odlično su krenuli, ali kasnije stali. Teško je proceniti da li im je u dvomeču sa Asutrijancima nedostajala sreća ili malo više hrabrosti u prvom susretu. Za razliku od prošle godine, za nijansu iskusniji, Čukarički večeras kreće kao gost. Goran Milojević je najavio da sa svojim timom u Sloveniji ide na pobedu, šta će na to odgovoriti fudbaleri Domžalea videćemo večeras.  Čukarički ima dobar tim, koji je već duže vreme na okupu. Problem bi mogao da bude siguran izostanak Regana, odnosno mogući Nikole Stojiljkovića, ali povoljan rezultat izabranika Vladana Milojevića nikako ne treba dovoditi u pitanje!

zagorcic

Foto: www.dnevno.rs

MTK – Vojovodina 20:30h

Reklo bi se da je Vojvodina dobila najtežeg mogućeg rivala u ovom kolu. Ako na to dodamo činjenicu da se prvi susret igra u Budimpešti, jasno je da „Lalama“ nikako neće biti lako. Velika želja Novosađana nije sporna. Nisu zaboravili prošlogodišnji poraz od aktuelnog šampiona Slovačke, ekipe Treničina i sigurno je da žele da obraduju svoje Firmaše koji su najavili odlazak u Budimpeštu. Najveće Vošino pojačanje, Miljan Mrdaković, ne sumnja u dobar rezultat u Mađarskoj. Sve u svemu večeras na Ferenc Žuži svim snagama navijamo za Vošu i dobar rezultat u Budimpešti.

Igraj i pobedi, ponosno se vrati. Čukarički i Vojvidina se savršeno uklapaju. Crvena zvezda jeste domaćin ali bi se u čast pobede i povratka na pozornicu Evrope na sveru vrlo lako mogli začuti stihovi hita THCF-a. Jedno je sigurno, kada su uspesi naših klubova u Evropi, Srbija čeka… 

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *