Jovanović: Idol mi je Oliver Kan!

14468074617704

Mladi golman Aleksandar Jovanović, jedan od zaslužnijih što se Radnički iz Niša plasirao u plej-ofu i što će moći da se bori za Evropu za naš sajt kaže sledeće:

– Kako si dospeo do Radnickog?

• Nakon 6 godina provedenih u Fudbalskom klubu Rad, na poziv uprave Radnickog, odlučio sam da se vratim u matični klub. Sa sigurnošću mogu da kažem da sam napravio pravi potez.

– Da li imaš tremu na početku utakmice?

• Tremu nemam nikada. Uvek postoji odredjena tenzija i pritisak pred nastup, ali sve je to u sportskim okvirima. Ta tenzija i pritisak su čar sporta i sigurno da su preduslov za ostvarenje odredjenih rezultata.

– Kako ti se čine Meraklje?

• Meraklije daju poseban ton svemu što se dešava oko kluba, tu su i kada ide dobro i kada je išlo loše. Obozavam da nastupam pred niškom publikom.

– Koji je tvoj cilj ove sezone u dresu Radničkog?

•  Pošto smo obezbedili plej-of sledeći cilj je da se ulkljucimo u trku za mesto koje vodi u kvalifikacije za Evropu. Samim tim kada se okrenemo iza sebe za nekih 10tak godina, ostace upamcena nasa imena, kao generacija koja je napravila nešto konkretno. Sto se mene tiče, voleo bih i da u dresu Radničkog obezbedim sebi mesto u reprezentaciji Srbije.

– Da li misliš da će tvoj bivši klub Rad uspeti da ostane u Super Ligi ove sezone?

• Mislim da će Rad obezbediti opstanak. jer imaju jako dobru i iskusnu ekipu. Ja bih to iskreno voleo, jer se radi o klubu u kome se jako dobro radi sa mladjim kategorijama i klubu koji ima renome.

– Da li imaš idola ili da li si imao kao mali?

• Idol mi je Oliver Kan. Golman koji više nije aktivan, ali sam veliki poštovalac njegovih karakteristika. Mislim da u mnogome podsećam na njega.

– Za koji klub navijaš sa strane?

• Navijam za Juventus i Mančester Junajted.

– Koji su tvoji planovi na kraju ove sezone?

• Moji planovi su trenutno vezani za Radnički. Maksimalno sam skoncetrisan da ostvarim što bolje rezultate sa mojim klubom. Kada dodje prelazni rok, videćemo šta mi je činiti, voleo bih da se okušam u inostranstvu. Ali o tom po tom, ne zurim nigde, uživam u Nišu, moj grad, moji ljudi, moj klub.

– Koji je tvoj cilj u daljoj karijeri?

•  Prevashodni cilj mi je da se svojim zalaganjem i rezultatima što pre nadjem na spisku A reprezentacije. Na klupskom planu,ne žurim nigde, ali sigurno da bih voleo da se okušam u nekoj od 5 najjačih liga Evrope.

– Da li bi mogao da izdvojiš nekog igrača iz Super Lige koji je po tebi najbolji?

• Cenim Ibanjeza, mislim da pravi razliku.

– Najbolji golman današnjice?

• Nojer i Čeh. Nojer je definitivno najkompletniji golman.

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *