Kežman, Mijatović ili Zahovič, realnost ili pusta želja Grobara!?

Bliži se decembar i izborna skupština u Partizanu. Da li su Kežman, Mijatović ili Zahovič, realnost ili pusta želja Grobara!?

Otišo si Dragane, ostala je tuga… Pesma ispevana u čast istinske legende juga, Dragana Mancea. Te po malo i davne 1985. godine Partizan je na jedan tragičan način ostao bez jednog od svojih najboljih napadača. Mlađi ljubitelji fudbala nisu imali prilike da uživaju gledajući majstorije ovog sjajnog fudbalera. Ovi malo stariji i dalje prepričavaju njegove odlučujuće golove protiv Crvene zvezde, Dinama, QPR-a…

Dragan djuric

Za otprilike mesec dana, skoro trideset godina kasnije Partizan napušta još jedan Dragan. Za razliku od tragedije i napadača, ovoga puta u pitanju su kraj mandata i funkcioner. Najuspešniji predsednik u 70 godina dugoj istoriji FK Partizan, gospodin Dragan Đurić najavio je svoje povlačenje. Na skupštini u decembru, popularni „Đura“ će tako posle punih 6 godina i isto toliko osvojenih titula napustiti kormilo Partizana, a da li će i posle njega u Humskoj ostati tuga pokazaće vreme koje dolazi.

Za većinu navijača kluba iz Humske ulice sam odlazak Dragana Đurića predstavlja pravo oduševljenje. Iako je vlasnik Zekstre statistički gledano postao najuspešniji predsednik u istoriji Partizana, u sećanjima Grobara ostaće kao jedan od najomrženijih funkcionera kluba. Sumnjivi transferi, nemaština, neadekvatna pojačanja i teranje Partizanovaca iz kluba, su samo neke od stvari zbog kojih su Grobari godinama čekali da vide leđa Draganu Đuriću. I dok taj trenutak polako dolazi postavlja se pitanje ko će naslediti Đuru? Iako zvaničnih kandidatura nema pominje se nekoliko kandidata. Idemo redom, od Mileta Jovičića, preko Kežmana, Bodiroge, Antića, Mijatovića i Bjekovića do Zlatka Zahoviča…

jovicic72245020111226231613
Mile Jovičić
Aktuelni potpredsednik kluba će po mišljnju mnogih biti novi kandidat aktuelnog rukovodstva. Njegovim izborom većina navijača ne bi bila zadovoljna. Karijera uspešnog preduzetnika i pravnika svakako predstavljaju plus, ali upravo saradnja sa Draganom Đurićem i to što gospodin Jovičić nije profesionalno igrao fudbal svakako su veliki minus u očima navijča Partizana. Veliko je pitanje da li bi gospodin Jovičić u klub uspeo da dovede sponzore i neka kvalitetna pojačanja.

mateja kezman
Mateja Kežman
Ljubimac juga i jedan od najuspešnijih napadača u istoriji Partizana je po završetku bogate igračke karijere bio velika želja Dagana Đurića na poziciji sportskog direktora. Ipak , do te saradnje nije došlo. Da li Kežman nije želeo da se petlja u poslove sa aktuelnim rukovodstvom ili pak ne vidi sebe u Partizanu, možda ćemo saznati već u decembru. U očima grobara Mateja je svakako idealan kandidat za predsednika voljenog kluba. Iza njega su bogata igračka karijera, kao i jaki i uticajni kontakti širom sveta. Njegova ljubav prema klubu nikada nije bila sporna, i on bi preko svojih prijatelja i poslovnih partnera sigurno uspeo da u klub dovede nekoliko ozbiljnih sponzora, odnosno pojačanja. Po nekim nezvaničnim informacijama u slučaju Kežmanove knadidature kandidat za sportskog direktora bio bi njegov bivši saigrač iz reprezentacije i bivši golman Partizana, Ivica Kralj. Da li su ova nagađanja tačna videćemo u decembru.

Dejan bodiroga
Dejan Bodiroga
Mi imamo svoga Boga, ime mu je Bodiroga, na parketu on je babaroga… Tako je Blaža u pesmi opisao Dejana Bodirogu koji je prošlog se prošlog leta spominjao kao jedan od naslednika Dragana Đurića. Nema sumnje da je Bodiroga bio Bog na parketu, ali se postavlja pitanje kako bi se snašao na novoj travnatoj podlozi u Humskoj. Njegovo ime je veliko, iza njega je velika i uspešna karijera, ali postavlja se pitanje šta će grobari reći na to da im u najudobniju fotelju fudbalskog kluba ponovo sedne jedan košarkaš. Kod večine navijača lik Žarka Zečevića još nije zaboravljen.

Nenad Bjekovic
Nenad Bjeković
Kada smo već kod Žarka Žečevića mogli smo da pomenemo i Nenada Bjekovića. Rekli smo da kandidatura još uvek zvanično nema, ali se ime Nenada Bjekovića u Beogradskoj čaršiji vrlo često spominje ovih dana. Grobari su iz nekih starih razloga i dalje ljuti na njega, ali ako su Delije mogle da oproste Džaji, pitam se zašto oni ne bi mogli Bjeki. Njegove kvalitete i ljubav prema Partizanu ne treba dovoditi u pitanje, ali je upravo veliko je pitanje da li je Bjeković spreman za povratak. Odgovor ćemo definitivno imati kroz par dana.

Predrag Mijatovic
Predrag Mijatović
Iz Srbije se selimo u Španiju. Bivši prvotimac Partizana i čovek koji je svojim golom u finalu Realu iz Madrida doneo decenijama čekanu Ligu Šampiona svakako već godinama slovi kao velika želja Grobara. Mali minus za Mijatovića je činjenica da dugo već ne živi u Srbiji, ali su bogata igračka kao i funkcionerska karijera (sportski direktor Real Madrida) svakako plus koji briše sve minuse. Pre nešto više od godinu dana pominjao se kao kandidat za pozociju sportskog direktora. Javno je rekao da ne vidi sebe u aktuelnom rukovodstvu Partizana. Možda je ovo baš pravi trenutak za njega da dođe i u klub dovede svoj tim. Sa njim bi Partizan definitivno dobio mnogo, a da li će tako i biti pokazaće vreme.

Radomir Antic
Radomir Antić
Španija i Madrid, Srbija i Beograd. Rešenje ove asocijacije za mnoge bi bio upravo gospodin Radomir Antić. Bivši fudbaler Partizana, reprezentativac, trener nekoliko klubova i selektor Srbije trenutno je bez angažmana i vrlo lako bi mogao da se prihvati posla u Partizanu. Ne znamo da li se umorio od trenerskog posla ali fotelja predsednika bi mu od trenerske klupe i te kako bila udobnija. Grobari bi ga sigurno rado videli u njoj, a o veličini i delu ovog gospodina dovoljno govori činjenica da je jedini trener koji imao čast da sa klupe predvodi Real, Atketiko i Barselonu. Da li je rešenje asocijacije sa početka pasusa upravo rešenje za poziciju predsednika Partizana?

Zlatko Zahovic
Zlatko Zahovič
Poslenji u ovoj priči je možda i prvi u regionu. Jedan Slovenac je u avgustu došao u Partizan, a drugi daleko poznatiji mogao bi da se vrati u decembru. Bivši prvotimac Partizana i aktuelni funkcioner NK Maribora je svojm dolaskom preporodio ovaj klub. Njegova politika u Mariboru totalno je suprotna politici Dragan Đurća u Partizanu. U šampionu Slovenije i aktuelnom učesniku Lige šampiona igrači se ne prodaju glavom bez obzira, plate su redovne i dugovanja nema. Trener ima slobodu u radu a rezultat svega je uspeh. Nekoliko osvojenih titula u Sloveniji ali i redovno učestvovanje u evropskim kupovima. Ove sezone i prošle sezone je to Liga šampiona, pre toga Liga evrope, ali za razliku od Partizana Maribor u ovim takmičenjima nije topovska hrana. Zahovič je u više navrata izajvio da je Partizan njegova velika ljubav, i da često dolazi u Beograd na utakmice svog voljenog kluba. Ipak postavlja se pitanje da li bi Zahovič napustio kormilo Maribora u trenutku kada ovaj klub ima realne šanse da prezimi u Evropi.
Sve u svemu potencijalnih kandidata je mnogo. Era Dragana Đurića se polako završava, a iako nam se polako ali sigurno bliži decembar, Humsku ulicu bi posle puno puno hladnih godina vrlo lako moglo ogrejati sunce .

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *