Kvalifikacije za SP 2018 – peti dan

Ponedeljak (09.10.2017.) rezervisan je za završni čin u grupama „D“, „G“ i „I“.
Pažnju domaće javnosti najviše privlači „naša D“ grupa, gde Muslinovi izabranici više nemaju pravo na grešku. Gruziju moraju da pobede, jer to sigurno otvara prolaz ka Mundijalu. Irci i Velšani biće u žestokom klinču, svesni da im samo trijumf ostavlja nadu da vide Rusiju sledećeg leta. Meč izmedu Moldavije i Austrije je čisto revijalnog karaktera.

U grupi „G“ sve je rešeno. Španska „Crvena furija“ obrušiće se na rivale i na predstojećem Mundijalu, pa je duel sa Izraelcima idealna prilika da se isprobaju neke nove snage. Italijani započinju pripreme za baraž sa sparing-partnerom iz Albanije, a Lihtenštajn i Makedonija za predstojeće kvalifikacije – EURO 2020.

Nekoliko neočekivanih rezultata izazvalo je veliku zbrku u grupi „I“, pa su prvi favoriti Hrvati od sigurnih putnika na Mundijal, dospeli u nezavidan položaj. Island ima meč-loptu, a verujemo da Sigurdson i društvo biti na potrebnom nivou sa autsajderom Kosovom, te da će opet kročiti na veliku scenu. Borba na život i smrt u Kijevu. Domaćin Ukrajina i gost iz „Lijepe njihove“ nemaju izbora, osim da se fanatično bore za pobedu. A mesta ima samo za jednog. Finska i Turska u okršaju bez trzavica, jer njihovi vozovi za Rusiju su već prošišali.

Trenutak istine za naše „Orlove“, u kome se spontano nameće pitanje: „jesu li dorasli izazovu da izbore toliko željeni plasman na SP 2018. godine“ ?

Boban Marković
Boban Marković

Latest posts by Boban Marković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *