Kvalifikacije za SP 2018 – treći dan

Subota (07.10.2017.) je termin rezervisan za kvalifikacione duele u grupama “A“, “B“ i “H“.

Selekcija “Galskih petlova“ i dalje odlučuje o svojoj sudbini, a gostovanje u Sofiji biće utakmica povišenog rizika, jer i Bugari imaju svoju računicu da se domognu baraža. Švedska želi ne samo tri boda, već i da poboljša gol-diferenciju protiv Luksemburžana. Meč u Minsku sa Belorusijom je trenutak istine za Holanđane, pa će biti zanimljivo ispratiti je li selektor Advokat u stanju da pokrene tim i vrati ih na pobednički kolosek, koji bi ih u nekom povoljnom raspletu mogao čak i direktno promovisati kao putnike na Mundijal.

Foto: mirror.co.uk

Situacija u grupi “B“ nameće samo jednu dilemu. Ko će biti pobednik, a ko drugi u grupi, što otvara mogućnost i Švajcarcima, ali i zvaničnom evropskom šampionu, reprezentaciji Portugala, da se nađu u Rusiji narednog leta. Farska ostrva traže novu pobedu protiv Letonaca, što bi dodatno afirmisalo fudbal u ovoj maloj državici, dok će Portugal u susednoj Andori imati tek lakši trening za derbi koji sledi u zadnjem kolu. Švajcarska ne sme da kiksne sa Mađarima, tako da je realno da poslednje kolo reši postojeću dilemu.

Foto: hindustan.com

 

Što se tiče dešavanja u grupi “H“, moram da napomenem da je Belgija overila vizu , ali će sasvim sigurno voditi računa o renomeu, što znatno otežava posao domaćoj selekciji Bosne i Hercegovine. Bratski duel na Kipru naravno da više znači gostujućoj selekciji Grčke, pa ukoliko uspešno prebrode ovu prepreku, njihovi izgledi da se nađu u baražu rapidno rastu. Gibraltar i Estonija u prijateljskoj atmosferi mogu da odigraju meč sa mnoštvom golova, pa bi tako mogli biti zanimljivi kladioničarima.

Foto: fifa.com

Pretposlednje kolo teško da će doneti promociju još dva direktna učesnika, pored Belgije, ali može da delimično razbistri situaciju. Nema sumnje očekuju nas bespoštedne borbe u svim grupama.

 

Boban Marković
Boban Marković

Latest posts by Boban Marković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *