Lepša strana našeg fudbala!

Surfujući internetom slučajno sam  naleteo na jednu jako zanimljivu definiciju kafane – tradicionalna zadužbina u Srba, mesto dobrog provoda i još bolje rakije, mesto gde ljudi uđu ne poznajući nikoga a izađu sa četiri kuma. Dodao bih još  da se u kafani osim rakije i kumova obično nađe i po neki sagovornik na temu fudbala – tako smo u principu i došli na ideju da kreiramo naš sajt. Osim sagovornika, tu su još i lepe devojke. Srpkinje, meni lično možda i najlepše devojke na svetu ipak, ne morate tražiti samo u kafani. Lepih devojaka ima svuda u Srbiji, čak šta više i na fudbalskim terenima širom naše  zemlje. Ne, nisu u pitanju novokompovane i meni lično odvratne starlete. One su lepe. One su pametne. One su lepša strana našeg fudbala, one su fudbalerke! Kao član stručnog štaba kafanskih selektora, pokušaću da vam selektiram 11 najlepših fudbalerki Srbije. Svaki selektor ima svoje kriterijume. Svaki selektor ume da pogreši u proceni, pa tako i ja. Ipak, nadam se da ću prelaznu ocenu makar muškog dela naših čitalaca nekako izboriti.

Poznata je činjenica da su devojke (žene) najbolji golmani, a muškarci znaju i zašto… Ipak, nije svaka od njih profesionalac, pa je moj izbor pao na Anu Ivanov.  Ne znam kako gledate na  razliku između odbrane i zabrane. Ali siguran sam da bi reprezentativka Srbije i članica subotičkog Spartaka svojim odbranama, a možda i zabranama  naterala na očaj  i najveće svetske napadače.

Ana Ivanovic spartak

Imajući u vidu činjenicu da nam gol čuva upravo odlična Ana Ivanov i da čak ni najbolji svetski napadači u njenom šesnaestercu nemaju šansu , odlučio sam da u defanzivnu liniju postavim samo tri devojke. Za tri mesta u  defanzivi izbor je pao na  Nikoletu Nikolić, Milicu Stanković, i Violetu Slović.

Nikoleta Nikolic, saigračica Ane Ivanov u Spartaku iz Subotice, defanzivne zadatke rešava bez ikakvih problema, da li joj u tome pomaže i njena lepota, procenite sami.

 Nikoleta Nikolic

Kapiten Ani i Nikoleti u timu Spartaka Violeta Slović, kako joj i samo prezime kaže, važi za fudbalerku koja je u svom šesnaestercu neprikosnovena. Sve duele rešava ko od šale, a dominantnim skokom posle prekida često ume  da zatrese  mrežu protivnika. 

  05_violeta_slovic

Osim Subotičanki, mesto u defanzivi  rezervisano je još za Milicu Stanković, reprezentativku Srbije i fudbalerku Mašinca iz Niša. Nažalost,  mediji u Srbiji ženskom fudbalu ne pridaju previše pažnje (čast izuzecima), pa tako Miličinu sliku u dresu Mašinca nisam uspeo da pronađem. Ipak, siguran  sam da vam to neće previše smetati.

zfk nis 

Trenutno živim u Bratislavi. Sličnost srpskog i slovačkog  jezika je jako velika. Kada je neko najbolji, Slovaci za njega kažu da je najlepši. Za vezni red ove ekipe sa punim pravom tvrdim da je kako najbolji, tako i najlepši deo ekipe. Ovo najlepši, čitajte kao srpsku, a ne slovačku reč.  Možda će mi neko od vas zameriti, ali ni ovaj deo tima ne mogu da zamislim bez dve Golubice. Jedne bivše, odnosno jedne sadašnje.

Za Jelenu Čanković, bivšu fudbalerku Spartaka ste verovatno  svi čuli. O njenom kvalitetu dovoljno govori činjenica da je trenutno vedeta čuvene Barselone, pa zato  neću previše trošiti reči. Koliko je lepa, procenite sami.

Jelena-Cankovic-1

Sledeća jako bitna karika u idealnom timu Kafanskog selektora je Jelenina bivša saigračica Aleksandra Savanović. Članici Spartaka i reprezentacije  Srbije, na lepoti mogu pozavideti  i najveće svetske lepotice! Ukoliko pak sumnjate u njen kvalitet, izvolite na stadion, siguran sam da nikako nećete biti na gubitku!   

11_aleksandra_savanovic

U veznom redu ostala su još dva mesta, jedno od njih ide Vesni Smiljković. U pitanju je devojka koja je već duži niz godina u inostranstvu (Island). Trenutno je član IBV-a, tamošnjeg prvoligaša. Svako ko je odgledao bar jednu njenu utakmicu zna da se radi o odličnoj fudbalerki. Najviše joj leži pozicija desnog napadača, ali obzirom da je pravi timski igrač, te da se ne libi po potrebi stati i na gol, u našem timu dobija nešto defanzivniju ulogu. Na lepoti ništa  ne gubimo, ali na iskustvu puno dobijamo.

1470436_10202571213098595_436906803_n

Sumnjam  da je iko od vas čuo za Andrijanu Trisić. U pitanju je bivša fudbalerka Napretka iz Kruševca i trenutno članica Crvene Zvezde. Tehnika i dobar pas joj nisu jača strana, ali je zato veliki borac i prava radilica na terenu.  Kad u veznom redu već imamo jako ofanzivnu Jelenu i Vesnu, malo defanzivnijoj Aleksandri Savanović pomoć će svakako dobro doći.

 250014381

Znači za sada imamo 3 devojke u zadnjoj liniji i četiri u veznom redu. Ostaju nam tri mesta u napdu, ali ipak u napad ćemo sa samo dve. Iz ovoga se da zaključiti  da ćemo  u timu imati i jednu, u fudbalskom žargonu rečeno lažnu devetku.

Ulogu lažne napadačice dodelićemo mladoj, jako lepoj  ali pre svega odličnoj fudbalerki Ani Veličković. Bivša fudbalerka Napretka iz Kruševca posle kratke epizode na Islandu vratila se u Srbiju. Trenutno igra u Crvenoj zvezdi. Ana jednostavno voli da se igra fudbala. Možda malo previše voli loptu, ali li je sa njom pravi mali majstor. Da je lepa, nema sumnje, a ako pak sumnjate u njen kvalitet Beograd i Marakana nisu daleko.

 

 Ana Velickovic 1

 

Između  lažne  i  prave devetke, ulogu drugog napadača dodelili smo gospođici Katarini Elenov. U pitanju je jako spretna napadačica, koja često ume da promeni stranu u toku igre. Kako muškarcima u životu zbog lepote, tako i devojkama u igri Katarina je jako nezgodna za čuvanje, pa je tako postala jedan od naših glavnih aduta u napadu.

575549_590842794274245_1685274169_n

Konačno stigosmo do samog kraja. Ulogu klasične devetke dodeljujemo  gospođici po imenu Sandra Cako. U pitanju je mlada i jako perspektivna fudbalerka Požarevca.  Upisala je i nekoliko nastupa za reprezentaciju Srbije, a sigurni smo da bi i najbolje svetske golmane bacila na kolena!

  Untitled

Moram napomenuti da u ovaj  tim nisam želelo da selektiram  drugaricu i člana našeg stručnog štaba, dugogodišnju reprezentativku i odličnu fudbalerku Jagodine, Anicu Plećić. Želim da se o ovim prelepim devojkama  priča, ali ne želim kafanske priče o protekciji prilikom selekcije…  Na kraju šta da vam kažem… Kako sam naslov kaže , one su lepša strana našeg fudbala. Možda čak i najlepša!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *