Šta je Mažić pogrešio u derbiju?

Milorad Mažić - derbi

Jutro je pametnije od večeri. Od 146. večitog derbija osvanuše četiri jutra, a ja sam rešio da ovu analizu više ne ostavljam za sutra! Iako je utakmica počela u 19h, zagrevanje za istu startovalo je od rane zore. Čaršijom se pročula priča da stručni štab Partizana u dogovoru sa svojim navijačima planira državni udar! Zvezda je Srbija, sve ostalo su sitnice! Za svaku pohvalu, MUP je preduzeo sve neophodne mere obezbeđenja. Navijači su pretresani, zaplenjeno je dosta spornog materijala ali je na jugu Partizanovog stadiona bilo mirno! Partizan je pobedio!

Pitate se u čemu je onda problem?

Pritisak, kampanja i dizanje tenzija. Četiri dana ranije, Napredak je pod Bagdalom „NADIGRAO“ Partizan. Razlika između večitih rivala skočila je na 6 bodova, a pritisak u vazduhu fudbalske Srbije opao bar za 50%. Da li ste razmišljali šta bi se desilo da se u ovakav derbi ušlo sa razlikom od samo 3 boda?! Možda i jeste, ali je jasno da neki uopšte nisu! Ne želim da branim navijače Partizana! Ne želim da branim upravu kluba! Ne želim da branim nikoga ko je kriv! Ako su krivi, uhapsite ih pa im onda lepo sudite. Ovako, umesto javnih tužilaca na scenu su stupili novinari. Neki navijači su pali, a pritisak nad Autokomandom skočio možda čak i više od 100 %! Znate li šta je skup od 35000 ljudi? Zamislite tu masu u Humskoj ulici. Pola jedni, pola drugi! Da li je zaista bilo potrebno sve objaviti odmah u subotu? Opet kažem, ne sporim krivicu navijača koji su pokušali da unesu pirotiehniku na stadion!

Koja je razlika između crvenog i crnog?

Da li je crna boja u kombinaciji sa bakljama opasnija od crvene? Kada se hoće, sve se i može! Navijači Partizana ostali su bez naoružanja. Policijo, svaka čast! Ipak, pitam jasno i glasno ko to nije želeo da i Delije budu bez omiljenih navijačkih rekvizita?! Zašto?! Da li su to možda navijači Zvezde prošli neki kurs u ispravnoj upotrebi baklji na stadionima? Da li su isključivo navijači Partizana ti kojima ne treba verovati? Zašto neko uvek mora imati privilegije?! Pred Bogom i zakonom smo valjda svi isti?!

A šta Vam je gospodo kriv Milorad Mažić? Šta je on to pogrešio? Idemo redom…

sp mrdja

Stanković i Mrđa su mu bili okrenuti leđima, i on jednostavno nije mogao da vidi da kontakta za penal nije bilo! Sudija iza gola je ostao nem, iz Mažićevog ugla Stankovićeva noga je bila na Mrđinoj butini i on jednostavno nije imao kuda! Morao je da pokaže na belu tačku! Penala nije bilo! Greška ide na dušu pomoćnom sudiji, a griža savesti gospodinu Draganu Mrđi!

Dva penala protiv domaćina?! Izvinite, ali zašto ne?

Fudbaleri Partizana su previše nervozni. Prveiše lako gube koncentraciju! Naravno čast izuzetcima. Start Trajkovića nad Mrđom, verovatno ni on sam ne može da razume! Penal je bio čist kao suza! Ofsajda nije bilo, Vladimir Volkov je u trenuku pasa bio bar 2m bliži golu od Nikole Mijailovića!

Dragan Džajić tvrdi da je Mažić odlučio utakmicu. Kada bih imao priliku, upitao bih gospodina Džajića kako je Crvena zvezda dala gol? Da li se pod njegovom lupom nalaze jedino odluke koje štete Crvenoj zvezdi ili se do nedavno borio za pravdu prema svima?

Tan2014-4-26_20595166_1

Ovaj start Pavićevića nad Nikolom Ninkovićem, nije bio penal, ali samo zato što ja Pavićević očigledan faul za žuti karton napravio van svog šesnaesterca! Iako se protiv Partizana u meču sa Vojvodinom svirao penal čak nekih pola metra iza linije šesnaesterca, Mažić je ovde ostao nem. Dakle prva greška našeg najboljeg sudije. Koliko je ta greška bila kobna po Partizan govori i činjenica da je upravo iz tog napada Crvena zvezda stigla do izjednačenja! Ipak, gospodin Dragan Džajić, ovaj detalj nije komentarisao.  Od tog trenutka, Zvezda je imala samo jedan jedini cilj, ne primiti gol! Izašao je Lazović, ušao Petković, a Pečnik ipak ostao na poziciji desnog beka. E onda je „Đavo“ došao po svoje. Mrđa je dobio loptu na centru i pokušao da iznudi faul. Gurnuo je loptu unazad a Drninčića ga je napao. Očekivao je da sudija pokaže faul i sa obe ruke povukao Drinčića. To mu je bilo malo pa je ležeći preko nogu prebacio  strelca prvog gola na ovom meču i ostao da leži poput ranjenog heroja. Za to vreme Miroslav Vulićević je loptu povukao napred, centrirao a Nemanja Kojić sasvim slučajno dao gol! Delirijum na jugu, neverica fudbalera zvezde.  Na kraju 2:1 za tim koji je više želeo pobedu, ali moramo priznati tim koji je imao više sreće!

Sve u svemu na derbiju smo videli odličnog Nikolu Drinčića odnosno Darka Lazovića, standardno dobre Brašanca i Kovačevića. Junak utakmice definitivno Milan Lukač,  tragičar Dragan Mrđa. Taktike trenera neću komentarisati. Pritisak je opet velik, šta će biti videćemo! Pre dva kola, Crvena zveuda je posle punih 6 godina, šest kola pre kraja šampionata konačno došla do titule. Za njenu odbranu joj trebaju samo još tri pobede!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *