Na današnji dan rođen je Marko Verati

Na današnji dan 1992. godine u Peskari rođen je italijanski reprezentativac i fudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati.

Karijeru je počeo u rodnoj Peskari (lokalni klub Monoppello) i već kao dečak pokazao je izuzetan talenat koji je posle nadogradio radom i trudom. Za prvi tim Peskare debitovao je sa nepunih 16 godina. Ubrzo su se u trku za omalenim vezistom uključili velikani Serije A – Napoli, Roma i Juventus. Ipak, Marko ostaje u Peskari. Njegov talenat prepoznali su fudbalski stručnjaci tako da je već 2012. godine dobio nagradu koja se dodelju najboljem mladom fudbaleru u Evropi „Bravo Award“ (neki od dobitnika ove nagrade su i Eden Azar, Isko, Pogba i drugi).

Svima je bilo jasno da sjajnog fudbalera čeka blistava karijera, a pobednici trke za njegov potpis na ugovoru bili su Parižani. U julu 2012. godine Marko Verati prelazi u redove Pari Sen Žermena. Iste godine depitovao je i u Ligi Šampiona. Prva sezona na “Parku prinčeva” bile je uspešna za mladog Italijana, osvojena je liga. Sledeće godine Verati je sa svojim saigračima odbranio titulu prvaka Francuske, a uspeli su uzmu i Kup i Trofej šampiona. Verati je 2013. godine izabran za najboljeg mladog igrača francuske lige i uvršten je u idealnih jedanaest najeltnijeg francuskog fudbalskog takmičenja.

Marko Verati je standardni reprezentativac Italije, nastupao je za mlađe selekcije, a od 2012. godine nosi dres A tima. Igrač koji je već sada fudbalu dao dosta, a pred njim je još mnogo godina vrhunske karijere. Buon compleanno, Marco!

 

 

Jovana Kožlović

Jovana Kožlović

Rođena u malom mestu u Hrvatskoj, odrasla i živi u Srpskoj Atini - Novom Sadu. Po zanimanju diplomirani istoričar, zaljubljena u sport, novinarstvo, književnost i crveno-bele boje.
"Za mene je sport filozofija života, a fudbal i kafana dve stvari koje ne idu jedna bez druge."
Jovana Kožlović

Komentari

komentar/a

Jovana Kožlović

Rođena u malom mestu u Hrvatskoj, odrasla i živi u Srpskoj Atini - Novom Sadu. Po zanimanju diplomirani istoričar, zaljubljena u sport, novinarstvo, književnost i crveno-bele boje. "Za mene je sport filozofija života, a fudbal i kafana dve stvari koje ne idu jedna bez druge."

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *