Navijači Rada slave 30 godina

Navijačka grupa „United Force“ proslaviće 30 godina postojanja na utakmici 16. kola Superlige protiv Napretka sutra u 19:00 časova na stadionu „Kralj Petar Prvi“ na Banjici.

Rad ove sezone igra izuzetno loše, ali navijači ovog kluba ističu da je to još veći razlog za dolazak na staion u subotu i za pružanje podrške klubu.

Po brojnosti treća navijačka grupa u Beogradu, United Forse su se uvek isticali dobrom koreografijom i snažnom podrškom klubu, ali i jakim nacionalnim stavom, kao i prozivkom političara, protivljenju gej paradama i sukobima sa policijom i ostalim navijačkim grupama.

Dok Partizan i Crvena zvezda imaju navijače širom zemlje pa i šire, za Rad uglavnom navijaju Beograđani i to sa Banjice, gde se nalazi i klupski stadion. Rad je dva puta igrao evrokupove, daleke 1989. Kup UEFA kada je ispao od Olimpijakosa i kvalifikacije za Ligu Evrope 2011.

Često je ovaj klub na klackalici između elitnog i drugog ranga u našem fudbalu, ali podrška United Forsa nikad nije dolazila u pitanje, a početak toga je još u staroj Jugoslaviji kada je Rad pred kraj 80-tih igrao tadašnju jaku prvu ligu.

 

 

Dalibor Janković
Dalibor Janković

Latest posts by Dalibor Janković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *