Navijači Rada slave 30 godina

Navijačka grupa „United Force“ proslaviće 30 godina postojanja na utakmici 16. kola Superlige protiv Napretka sutra u 19:00 časova na stadionu „Kralj Petar Prvi“ na Banjici.

Rad ove sezone igra izuzetno loše, ali navijači ovog kluba ističu da je to još veći razlog za dolazak na staion u subotu i za pružanje podrške klubu.

Po brojnosti treća navijačka grupa u Beogradu, United Forse su se uvek isticali dobrom koreografijom i snažnom podrškom klubu, ali i jakim nacionalnim stavom, kao i prozivkom političara, protivljenju gej paradama i sukobima sa policijom i ostalim navijačkim grupama.

Dok Partizan i Crvena zvezda imaju navijače širom zemlje pa i šire, za Rad uglavnom navijaju Beograđani i to sa Banjice, gde se nalazi i klupski stadion. Rad je dva puta igrao evrokupove, daleke 1989. Kup UEFA kada je ispao od Olimpijakosa i kvalifikacije za Ligu Evrope 2011.

Često je ovaj klub na klackalici između elitnog i drugog ranga u našem fudbalu, ali podrška United Forsa nikad nije dolazila u pitanje, a početak toga je još u staroj Jugoslaviji kada je Rad pred kraj 80-tih igrao tadašnju jaku prvu ligu.

 

 

Dalibor Janković
Dalibor Janković

Latest posts by Dalibor Janković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.