Ni po babu, ni po stričevima!

13567054_561566920682207_6869985774584408130_nMoja prošla kolumna izazvala je lavinu optužbi pojedinih drugara i dragih kolega. Proglašen sam za zakletog Partizanovca. Čoveka koji podržava Tomislava Karadžića. Grobara koji  samo gleda na Partizan. Istina je jedna, veliki sam navijač Partizana! Toleta ne podržavam, ali pokušavam  opijenim ljudima da objasnim da ga ne mogu menjati gori od njega! Iako sam navijač Partizana, iako je Partizan u poslednjih 6 godina uzeo isto toliko titula, moje srce nije puno. Iako mnogi misle da sam srećan kada Partizan sramotno pobedi Novi Pazar, ili kada Zvezda izgubi od Černomorca, moraću da ih razočaram. Ja sam Srbin! Volim Partizan, ali ne mrzim Crvenu zvezdu! Navijam za srpski fudbal! Zašto branim Toleta? Mislite zbog toga jer bi sa njim Partizan uzeo još šest titula? Grešite! Toleta branim jer smatram da niti jedan od njegovih protivnika nimalo nije bolji od njega. Neki od njih su već igrali Toletovu ulogu. Mišljenja sam da je njihov film bio mnogo gori od Toletovog. Druga jako bitna stvar: Hteo bih da vas pitam da li se sećate Dragana Stojkovića? Da da! Mislim na legendarnog Piksija… Sećate ga se na funkciji predsednika saveza? Hteo bih da vas pitam da li su navijači, odnosno tadašnji funkcioneri Partizana, izgovorili makar jednu lošu reč ili pak optužbu na njegov račun?! Da li su ga rušili na ulicima Beograda?!

Da li je Partizanu i nama, njegovim navijačima, gospodin Zvezdan Terzić bio kriv zbog toga što je neposredno pre dominacije Partizana, na tronu dugi niz godina bila Crvena zvezda?!  Da li je on bio kriv što su tada u Zvezdi igrali Žigić, Pantelić, Stojković, Luković, Janković, Milijaš, odnosno što ih je trenirao odlični Valter Zenga, a potom slavni Dušan Bajević?

Da li je on bio kriv što su tada na drugoj strani brda igrale zvezde poput Asena Nikolova, Viktora Uga, Nikolasa Asprogenisa, Branimira Bajića odnosno  što ih je trenirao Miodrag Ješić?

Da li je on bio kriv što je Nenad Bjeković prepustio Zvezdi defanzivca poput Ibrahima Gaja, i to zbog tričavih 40.000 EUR?! Što je Sulejmani oteran iz Partizana bez odigrane utakmice, i bez dinara zarade od njegovog transfera? Pa  naravno da čovek nije za to kriv!

Ali isto tako postavljam jedno pitanje: Da li je Tole kriv što je uprava Partizana preotela komšijama Vladimira Volkova, Ivana Ivanova… Da li je kriv što  su iz Zvezde otišli klinci poput Đuričića, Filipa Đorđevića, Vujadina Savića, Uroša Ćosića, Uroša Đurđevića i mnogih drugih.  Da li je on kriv zato što je Zvezda dovodila pojačanja poput Asamoe, Edgara, Savia, odnosno što ju je trenirao Čedomir Janevski…

Procenite sami, da ne ispadne da opet podržavam Toleta. Ne znam koja je vaša procena, ali reći ću vam da moj  glas ide Dejanu Stankoviću. Deki za predsednika! Nikakav problem mi ne predstavlja činjenica da je veliki deo svoje igračke karijere proveo baš u Crvenoj zvezdi.  Nikakv problem mi ne predstavlja ni činjenica da bi sa njim u FSS ušao i Marko Pantelić, Ivica Dragutinović…  Radi se o sjajnim momcima, bivšim fudbalerima, svetski priznatim ljudima. Ja jednostavno ne vidim jedan razlog zbog kog ih ne bih podržao!

Koji je vaš stav? Da li bi ste na Terazijama i njih rušili već posle prve eventualne titule Partizana ili pak Jagodine, Vojvodine? Ako razmišljate glavom očajnog navijača, verovatno ću ja opet ispasti zakleti Partizanovac te  Toletov advokat. Ako razmislite glavom koja iskreno voli Srbiju pa čak i fudbal u njoj, shvatićete da sam u pravu. Takav način razmišljanja našem fudbalu sigurno ne može doneti ništa loše.

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *