Nikad nikom nisam rek’o da sam kao Edin Džeko!

Kako naš slogan kaže: “Naš izbor su fudbal i kafana, probajte tu formulu družite se sa nama!”. Kada ste poslednji put bili na nekoj fudbalskoj utakmici? Da li znate neku navijačku pesmu Vašeg omiljnog kluba?

Kada ste poslednji put bili u kafani? Da li znate neku pesmu koju u kafani naručuju navijači pojedinih klubova? Neki žele da pecnu ove druge, neki da se provedu, a neki da pozdrave svoje omiljene igrče! Sve u svemu kafanski pevači možda i jedini poštuju zahteve navijača. Specijalno za Vas, Kafanski selektor pravi top listu pesama koje se često mogu čuti u kafani. Čisto da ne ostanete zbunjeni, kada se sledeći put nađete u nekoj kafani!

1. Milan Babić – Baš mi se neda!

Legendarni pevač i njegov veliki hit u kafani izaziva pravi delirijum. Nema kafanskog gosta koji ovu pesmu ne zna ili pak na nju ne ostane nem prilikom prvog slušanja. Ipak, u kafani ova pesma često ima neke druge stihove. Babićev imenjak, AC Milano, asocirao je navijače Partizana da ovu pesmu ispevaju malo drugačije!

A htela je ona u Ligu šampiona… Ne ide! Ne ide!

Mušemu da trese, sever da se divi…  Ne ide! Ne ide!

Baš im se neda u Ligu šampiona! Ni kup UEFA neće da ih primi!

Nije ovo devedeset prva. Sada Zvezda moze da ga

milan

2.Medeni mesec – Nikad nikom nisam reko!

Kafana je često puna propalih fudbalera, velikih majstora i lokalnih goletera koje je čašica umesto u redove Partizana ili Zvezde odvela do Palilulca, Milutinca i ostalih niželigaša sirom zemlje Srbije! Jedan od takvih je i naš GiO urednik Lemi. On je impresioniran Edinom Džekom od kada je prvi put gledao bosanskog Dijamanta. Kaže: „Tako je jak, vešt… A brz!“. I tako jednom prilikom u kafani čuje tu pesmu (ja lično prisustvovao). Istog momenta je zapevao prve stihove nove himne propalih fudbalera. Nije stigao da dovrši, usled pijanstva. Ali izgleda da ga je neko čuo, i kasnije dopevao. Ili razmišlja slično Lemiju, u šta čisto sumnjam! Kako je Džeko odveo BiH u Brazil, Lemi je još više impresioniran. Sada o njemu peva čak i izvan kafane. A ostao je obrađen kafanski hit, koji ide ovako:

Pitaju me zašto krijem tugu! Što ne mogu da odigram dugu?

A ja ćutim i zatvaram oči. Sve se nadam da će proći…

Nikad nikom nisam rek’o da sam kao Edin Džeko!

 

Ali svaki golman zna kako pucam ja!

b_20110110091517_edin_dzeko_

 3. Snežana Đurišić – A kleo se kleo!

Veliki kafanski hit koji se u početku jako teško naručivao! Ipak posle koje čašice i uz malo para, stari Ciga počinje da svira, a kafana da peva. Neki valjda i zaborave da navijaju za Zvezdu, a ovi drugi uživaju makar duplo. Jasno je da je pesma posvećena bivšem napadaču dva beogradska rivala. Kada je pevaju Grobari, naravno… Njegovu sliku je Aleksandar Stanojević držao u kući pored ikone. Ako nekim slučajem postane selektor i pozove Klea, Srbi bi ovu pesmu mogli da zapevaju već na prijateljskoj utakmici protiv Brazila.

Majko moja nije više moj!

Ja ga volim. Otišo je njoj.

A kleo se Kleo da vas je voleo…

cleo

 4. Ferid Avdić – Dijana ljubavi!

Pre Klea, još jedan napadač Partizana dobio je svoju pesmu. Podloga za nju bila je prelepa pesma i večni hit Ferida Avdića. U pitanju je Crna Mamba, Lamin Diara. A refren njemu posvećen Grobari su ispevali ovako:

Nikad te niko voleti neće k’o što te volim ja!

Dijara! Dijara! Ubico cigana!

sp-dijara

 5.Mitar Mirić – Ne može nam niko ništa!

A sada, malo roka! Šalim se! Ali kao što možete videti, ova pesma dominira svim socijalno-političko-nacionalno-seksualnim grupama. U Srbiji se uz ovu pesmu proslavlja svaki doček sportista. Jer kada su muke teške a pobede velike, veče u kafani ne može da prođe bez Mitra Mirića i večnog hita, Ne može nam niko ništa. Uvek dovitljivi i željni lake zarade, kafanski pevači često umeju da dirnu u srce navijača promenom samo jedne reči u refrenu ove čuvene pesme.

Ne može nam niko ništa! Jači smo od SUDIJE!

Mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole!

srbija-omladinci-pehar„Ovo sad je njihova pesma, a posle ćeš da čuješ našu!“ To mi je Lemi rekao kada je pročitao prvi nacrt teksta. Lepši deo rivalstva navijača Partizana i Crvene zvezde došao je čak i do kafanskih pesama. 

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *