Nova velika promena u srpskom fudbalu!

Pod novim sistemom takmičenja, koji nakon 30 utakmica preliminarnog dela uključuje i sedam dodatnih utakmica plej ofa i plej auta, odigrana je tek jedna sezona.

Fss-Srara-pazova-900x500-640x354

Za sezonu 2017/18 podnet je novi predlog od odigravanju utakmica u SuperLigi Srbije to je da superliga smanji broj klubova sa sadašnjih šesnaest na dvanaest. A koji će se sistem igrati, možda će se igrati trokružni sistem, gde bi se ponovo posle odigrana dva kruga ili dvadeset dva kola podelilo prvenstvo na plej-aut i plej-of po šest klubova. S tim da bi se igrale po dve utakmice i u plej-autu i plej-ofu. Da još jednom svako igra sa svakim i kao domaćin i kao gost.

Najviše polemike bilo je o deljenju bodova na pola nakon 30 odigranih kola, a prvi čovek srpskog fudbala rekao je da će i o tome biti reči:

– To bi bilo nešto o čemu bismo razgovarali sa klubovima. Da vidimo šta bi bilo najbolje rešenje za našu ligu i da dobijemo saglasnost i podršku najvećeg broja klubova. Taj sistem bismo prihvatili.

Nema sumnje da nas očekuje još jedna poprilično velika promena. Pitanje koje se samo nameće jeste – koliko je zapravo problem u samom sistemu takmičenja, ili on leži negde dublje, tamo gde nije poželjno dirati?

Bilo kako bilo, Kokeza je najavio promenu, na nama je da se opustimo i uživamo u novim barvurama umetnika na fudbalskim terenima širom Srbije.

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *