Objavom na Instagramu Darko Kovačević nas vratio 15 godina unazad! (FOTO)

Darka Kovačevića svi pamte u to nema sumnje, ali da li pamtite njega i sjajnu sezonu Real Sosijeda?

Te 2002.godine niko nije ni sanjao da će se godinu dana kasnije tri kola pre kraja španskog prvenstva Real Sodijedad nalaziti na prvom mestu ispred imenjaka iz Madrida!

Upravo na tu sezonu podsetio nas je legendarni Darko Kovačević svojom objavom na društvenoj mreži instagram u kojoj je čestitao rođendan svom tadašnjem timskom kolegi Nihatu Kavečiju!

Upravo Nihat je te sezone bio najbolji strelac tima sa čak 23 gola što ga je smestilo na drugo mesto liste strelaca! Ispred njega bio je samo napadač Deportiva Roj Makaj sa 29! Darko Kovačević takođe je igrao sezonu života i uspeo da 20 puta zatrese mrežu svojih rivala.

Sve do predposlednjeg kola San Sebastijan se nadao tituli, ali je onda moćni Real Madrid predvođen Ronaldom, ali onim pravim, ipak uspeo da preotme lidersku poziciju i nedelju dana kasnije slavi titulu. Za utehu igračima Real Sosijedada ostao je direktan plasman u Ligu Šampiona.

Pored Darka Kovačevića i pomenutog Nihata njihove timske kolege bile su Ćavi Alonso, Havijer De Pedro, Hoseba Ljorente, Igor Gabilondo, Valeri Karpin i mnogi drugi…

Zabeležili su istorijski uspeh i kao što vidite ostali dobri prijatelji.

Milan Petković
Milan Petković

Latest posts by Milan Petković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *