Odlazak Dika Advokata nije promena!

Nakon samo dvanaest sati, posle meča Srbija – Danska, došlo je do postavljanja novog zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije – Save Miloševića, svima nama, poznatog fudbalera Jugoslavije i kasnije Srbije i Crne Gore. Savez, na čelu sa Tomislavom Karadžićem, potvrdio je i odlazak fudbalskog selektora Dika Advokata, koji je sa „orlovima“ pokazao loš rezultat u tri odigrane utakmice. Ali, ako uzmemo samo rezultat, kao primer – onda on, posle jedne pobede, remija i izgubljene utakmice i nije bio toliko loš, koliko je igra predstavnika naših boja i grba starog vekovima.

848012-20368878-1600-900

Postoje i glasine o dolasku Dejana Stankovića na mesto selektora.

O čemu se ovde radi?

„Blago je reći da je pokazana igra bila loša, ona je bila katastrofalna“ – reči su mnogih vernih pratioca jedne igre, svima poznate kao: fudbal; svima ali ne i našim igračima. Većina njih, direktno okrivljuje Karadžića, kao glavnog krivca svega što se desilo, ne samo na ovim kvalifikacijama; već za loš učinak reprezentacije u poslednjih par godina.

Šta ako su ljudi upravu i ako je ovo samo još jedan izgovor velikog gazde za nastavak radova na ličnoj imperiji, i osiguravanje vlastitog položaja u FSS, koji je odavno trebao da napusti?

stankovic

Skromno razmišljanje čoveka, koji zna koliko je 2 + 2, može posvedočiti o tome da je većina uvek upravu i onda kada je reč o laži; samo što činjenice stoje na strani optužujuće mase. Rezultati reprezentacije se godinama, i posle više promena, ne vide.

Tomislav Karadžić, da bi zaštitio svoju poziciju, poslužio se skromnom taktikom i u prošlosti, koja se u šahu naziva „rokada“, i ona se tokom igre može iskoristiti samo jednom, što u slučaju predsednika FSS-a nije pravilo, jer ovo što sada radi, očigledan je primer žrtvovanja drugih zbog očuvanja vlastite kože – rokada. Posle nje, identično prošlom scenariju, videćemo kvalitetniju igru fudbalera, koji će na kraju imati dobru vrednost i ljude koji će, poput Save Miloševića, cenjenog sportiste, obezbediti Karadžiću uništavanje domaćeg fudbala, zbog privatnog osećaja moći i bogaćenja.

savo-milosevic

Kajmak se deli na ravne časti: „Jedna tebi, dve meni.“

Odlazak Dika Advokata nije promena! Kao ni postavljanje Save Miloševića na mesto zamenika. To je iluzija na koju će neki nasesti. Jedini spas srpskog fudbala se krije u ostavci Tomislava Karadžića.

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *