Orlići, SVAKA ČAST! Orlovi, nek vam je na čast…

Nadigrali su Urugvaj i razbili Mali. Meksiku su održali dva školska časa kvalitetnog fudbala i overili karte za Okland. Plasman u 1/4 finala Mundijalita je posebna priča. Povratak u stilu najvećih ekipa jasan je dokaz njihovog pobedničkog mentaliteta. Mađari to odlično znaju, a jasno im je i to da su sem malog nedostatka sreće imali i malo veći nedostatak kvaliteta. Za razliku od Meksika i klasičnog školskog fudbala, jutros je „Čika Velja“ odličnim mladim fudbalerima SAD-a dao bonu, a ekipa na čelu sa „Gazda Rajkom“ jako zanimljiva predavanja na temu „Tim i timski duh u službi plasmana u 1/2 finala“. Za razliku od starijih kolega koje već godinama „pokušavaju“ da izbore plasman na neko veliko takmičenje, oni su aktuelni ŠAMPIONI Evrope i polufinalisti Mundijalita! Oni nemaju milionske ugovore i nisu manekeni. Na reprezentativna okupljanja ne dolaze sa/zbog splavova i ne igraju se sa starletama, već sa loptom. Ne tuku se sa saigračima iz reprezentacije i ne postavljaju ultimatume svojim selektorima. Oni su dečaci koji poput Božinih momaka iz Montevidea tako jednostavno shvataju i igraju fudbal. Njihove lopte nikada ne idu unazad, već isključivo i samo napred. Iako su mladi, jaku su odgovorni i jako disciplinovani na terenu. Trče na svaku loptu i jednostavno ginu za dres Srbije! Umalo da zaboravim… I njima je selektora izabrao neko iz FSS-a. I oni na grudima nose isti državni grb. I oni pevaju istu državnu himnu. I oni igraju fudbal za iste navijače, iz iste zemlje Srbije. Orlići, SVAKA ČAST! Orlovi, nek vam je na čast!

Foto: HOTSPORST.RS

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *