Ovoga puta fudbal se igra za Dečje selo!

Posle Aleksandrovca, Sremska Kamenica. Posle Toskića, Dečje selo!

Baš kao i prethodne tri, po tradiciji Kafanski selektor i ove godine okuplja selekciju svojih prijatelja, donatora i svih ostalih dobrih i humanih ljudi. Iz planinskog dela Župe, prestonice dobrog i kvalitetnog vina, ovoga puta idemo u plodne vojvođanske ravnice.

U najlepšem delu starog parka Sremske Kamenice, na obali Dunava predivan prostor a u njemu jedno posebno selo – Dečje selo. Nastalo u velikoj porodici SOS Dečjih sela. Otvoreno 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u Istočnoj Evropi. Izgrađeno po ugledu na druga Dečja sela na temeljnim vrednostima SOS Kinderdorf organizacije, kao što su odgovornost, istrajnost i pre svega posvećenost.

Idejni tvorac ovog sela tih sedamdesetih godina prošlog veka bio je dr Milorad Pavlović, veliki humanista i borac za dečja prava, tadašnji sekretar za socijalnu politiku Vojvodine. Po njemu ovo  selo i nosi ime.  Dr Pavlović je krenuo sa velikom željom da pomogne deci. Okupio je brojne saradnike koji su podržali njegove ideje, a podršku i materijalnu pomoć dobio je od velikog broja građana i organizacija ondašnje države Jugoslavije i SOS Kinderdorf organizacije.

Danas u Dečjem selu brigu o deci svakodnevno, 365 dana u godini, vode vaspitači, negovateljice i stručni radnici različitih profila. U njihovu stručnost i ljubav prema deci, odnosno poslu koji rade, nikako ne treba sumnjati. Decu treba razveseliti a njih jednostavno pohvaliti. Svima njima treba dati podršku. Kafanski selektor upravo to i želi. Ovoga puta fudbal se igra za Dečje selo!

Selektor je po tradiciji poslao pozive. Neki odgovori su već stigli, a neke još uvek čekamo. Legendarni Miloš Šestić, kolega sporstki novinar i komentator Lazo Bakmaz, lepa i uspešna mlada dama u kopačkama Jelena Čanković (ŽFK Ferencvaroš), ŠF Čanković iz Batajnice, naši dragi prijatelji iz FK i ŽFK Rad, novinari, novinarke i još puno gostiju iz sveta fudbala! Gde je fudbal, tu su i navijači, računamo na vas i vašu podršku.

Ako ste humani i ako volite fudbal u subotu (24.12.2016) vas od 12h čekamo u balonu Enfild (Volgina bb, Zvezdara, Beograd). Ni ovoga puta nismo određivali cene karata. Novac na žalost često bude neophodan, ali na sreću nije uvek sve njemu. Ovoga puta karte se plaćaju slatkišima! Napravi paketić ili donesi slatkiš  – PODRŽI AKCIJU!

Sve slatkiše sa sobom će poneti naši dragi gosti iz Dečjeg sela. Oni će ujedno i otvoriti turnir utakmicom protiv svojih vršnjaka iz ŠF Čanković. Kažu da i kod jednih i kod drugih ima talentovanih klinaca. Možda se baš u njima kriju neki novi Tadići, Mitrovići ili Vidići…  

RASPORED UTAKMICA:

ŠF Čanković vs Dečje selo

ŽFK Rad vs  KS prijateljice

Kafanski selektori vs  KS prijatelji

Ukoliko neko ne može da dođe a želi da da podršku, tu je i račun Dečjeg sela: 840-544667-92, poziv na broj 744.

Stefan Milošević

Stefan Milošević

Inženjer internet tehnologija, boem i vrhunski organizator. Svoju druželjubivu energiju balansiram zdravim avalskim vazduhom. Volim sve što voli naša roštilj-generacija. Održavam zdravorazumske vibracije u kafani, filozofskim razmišljanjima uz vino.
Stefan Milošević

Latest posts by Stefan Milošević (see all)

Komentari

komentar/a

Stefan Milošević

Inženjer internet tehnologija, boem i vrhunski organizator. Svoju druželjubivu energiju balansiram zdravim avalskim vazduhom. Volim sve što voli naša roštilj-generacija. Održavam zdravorazumske vibracije u kafani, filozofskim razmišljanjima uz vino.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.