Parma se vraća u punom sjaju!

Nema mnogo klubova u drugim ligama Evrope, izuzev Engleske, koji imaju takvu tradiciju i navijače kao Parma!

2015.godine Parma je svoj povratak krenula iz Serie D, poslednjeg ranga takmičenja, da bi godinu za godinom išla stepenik po stepenik i došla do Serie B u kojoj se takmiči ove sezone! Nije počelo najsjajnije, ali su se igra i rezultati popravili i Parma je u poslednjih 5 kola ostvarila 4 pobede i samo jedan poraz, što ju je dovelo na deobu prvog mesta sa Barijem!

Foto:sreenshot_soccerwey

Seria B je jedno od najneizvesnijih takmičenja u Evropi, jer su bodovne razlike između velikog broja mininalne, pa će Palermo već sutra moći na vrh ukoliko savlada Citadelu.

Kada je Parma u pitanju sve ide na bolje. Rezultati su tu, ima par talentovanih igrača kao recimo brat Cire Imobilea, a od pre neki dan na dužnost je stupio novi kineski vlasnik Jiang Lizhang! Obećane su investicije, jačanje igračkog kadra i naravno povratak u Serie A!

Još jedna lepa stvar desila se juče na utakmici Parma – Askoli koju su nekadašnje mlekadžije ubedljivo dobile sa 4:0. Naime, Alesandro Lukareli legendarni kapiten Parme odigrao je svoju 311.utakmicu u dresu kluba čime je izbio na prvo mesto u klupskoj istoriji!

Foto:FB_ParmaCalcio1913

Parmi predstoji velika borba do konačnog povratka na stare staze slave, a u tome će imati punu podršku mnogih navijača širom Evrope, uključujući i one na balkanu okupljene na facebook stranici Parma Calcio 1913 – Balkan!

Milan Petković
Milan Petković

Latest posts by Milan Petković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *