Partizane, Zvezdo, ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA!

Da je Pešić bio malo skoncentrisaniji ispred gola Akinfeeva danas bi se druga pesma pevala, dok o tome da je, uz dužno poštovanje, Viktorija u Beogradu izgledala kao Javor iz Ivanjice ne treba trošiti reči

Partizan i Crvena zvezda odigrali su evropsku sezonu za pamćenje iako su u sredu odnosno četvrtak eliminisani u 1/16 finala Lige Evrope. Prvi put u istoriji dogodilo se da Srbija ima dva predstavnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i naravno prvi put se dogodilo da oba ta predstavnika prođu grupu i budu učesnici nokaut faze.

Niko ne spori da je lepo posle dugo vremena videti večite rivale kao ozbiljne evropske takmace, ali gledano pojedinačno ovo nisu najveći rezultati naših klubova i ne treba im kovati stihove.

Zar vam se ne čini da se olako prelazi preko poraza? Posle svakog novog, imamo džokera iz rukava: „Ćuti i ovo je veliki uspeh„! Jeste, to niko ne poriče, ali takođe niko ne može da se otme utisku da su večiti rivali, bez lažne skromnosti, mogli bar još jedan korak dalje.

CSKA i Viktorija Plzen su itekako ozbiljni evropski timovi, sa bogatim evropskim iskustvom, ali nisu pokazali da su baš toliko kvalitetniji od naših predstavnika. Da je Pešić bio malo skoncentrisaniji ispred gola Akinfeeva danas bi se druga pesma pevala, dok o tome da je, uz dužno poštovanje, Viktorija u Beogradu izgledala kao Javor iz Ivanjice ne treba trošiti reči. Nemojte zaboraviti da je ta moćna Viktorija u prvoj utakmici dala gol iz ofsajda i da je moćni CSKA jedini gol Zvezdi dao posle igranja rukom u začetku akcije.

Kada iz tog ugla pogledamo onda ove eliminacije ne možemo posmatrati kroz prizmu uspeha u grupnoj fazi, već eliminacija oba naša tima može biti samo neuspeh. Neuspeh zbog koga nikom ne treba „odrubiti“ glavu, već neuspeh iz koga treba izvući pouke i dogodine pokušati otići korak dalje. Nikada ne smemo mirno prihvatiti poraze Crvene zvezde i Partizana jer njima ciljevi uvek moraju biti maksimalni. Kada se takmičite makar i u ulici, želite da budete prvi, najbolji, bez obzira na to ko su vaši protivnici, da li su krupniji, viši ili stariji od vas. Isto je i sa takmičenjem u Ligi Evrope, mora se ciljati na trofej,a posle eliminicajije treba biti ponosan kakvi svi mi jesmo, ali nikad ne smemo reći: „Ćuti, dobro je„!

Dakle ovo nisu istorijski uspesi večitih rivala, i ostaće žal za tim utakmicama na strani i propuštenim prilikama. Moramo reći ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA!

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.