Penal!

Svi volimo fudbal i svako od nas navija za neki klub. Sve je to normalno. Fudbal je nepredvidiva igra i sudijske greške su njen sastavni deo. Da li su  te greške namerne ili slučajne? Teško pitanje. Recimo da nisu. Sudija je živ čovek. Baš kao i golman, krojač ili pak lekar, i sudija ima prava na grešku. Ipak, da li ste se nekada zapitali u kakvom su odnosu kvalitet i greška? Divim se gospodinu  Miloradu Mažiću! Kada on sudi greške nema. Poslednji put Srbija (tada Jugoslavija) je na Mundijalu imala sudiju davne 1990 u Italiji. I eto posle pune 24 godine na svetskoj smotri najboljih u Brazilu pravdu će deliti i jedan naš arbitar, Milorad Mažić. Ponekad se zapitam zašto je FIFA baš njega izabrala? Zašto je on jedini od svih naših sudija dobio priliku i čast da sudi recimo jednu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona?

penal

Možda je odgovor upravo penal koji je juče Vojvodini dosuđen protiv Partizana! Možda taj penal i nije greška. Ako pak jeste možda je u pitanju slučajna greška. Jesam navijač Partizana ali neću kukati. Partizan je najviše kriv. Kada je otključao bravu „Stare dame“, „Parni valjak“ se povukao i umesto šampiona ličio na fenjeraša. Video je to i Marko Nikolić. Ljutio se! Skakao i urlao na svoje igrače! Na kraju čak i branio sudiju! Prosto mi je bilo neverovatno da gledam kako jedan fudbaler Partizana na svom stadionu, pred 10000 navijača ispucava loptu što dalje od svog gola! Ipak to nije tema ovog teksta.

Da se vratimo na penal! Opet moram da kažem. Sudijske greške su sastavni deo fudbalske igre, i ja se i ne ljutim toliko. Ono što me boli to je reakcija boraca za pravdu u fudbalskoj Srbiji! Kada su sudije navodno sudile u korist Partizana, pojedini klubovi su se bunili na sve moguće načine. Nije to tako davno bilo. Sećate se da su se svi zalagali za pravdu, pošteno i fer suđenje. Kukali su za penal koji nije sviran Voždovcu protiv Partizana. Bunili su se što je Novi Pazar u Humskoj gostovao bez trenera i rezervnih fudbalera. Sporan je bio gol Predraga Luke na tom meču. Svi su rekli tako više ne može! Ni po babu ni po stričevima!

A danas? Da li znate kakvi su odgovori tih pojedinaca koji se bore za pravdu u fudbalskoj Srbiji?!

Dosta je suđeno u korist Partizana, sada je red na nas! Tako kažu borci za pravdu! To je njihov novi moto!

Ako je šest godina suđeno u korist Partizana, neka policija ispita stvar! Neka se uključi FIFA! Oduzmite Partizanu titule i dajte da već jednom navijamo za fudbal!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *