Pet najvećih alkoholičara u svetu fudbala!

Adrijano-Inte-1024x799

Fudbalski teren često je “otočište“ zanimljivim tipovima, igra je opsesija stotina miliona ljudi širom planeta, pa je tako i logično da se s vremena na vreme pojavi pojedinac koji “oduševi“ potezima koji nemaju nikakve veze s fudbalom.

Alkohol u sportu, nije to ništa novo. Generacije su odrastale uživajući u čarolijama nekih velikana ove igre koji su mimo travnjaka imali problem s ovisnostima raznih vrsta. U nastavku vam donosimo “crnu listu“ najvećih alkoholičara među fudbalerima.

Paul Gascoigne

Englez magičnog pokreta bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera generacije, ali ga je ljubav prema čašici (i ne samo njoj) sprečila da postigne sami vrh. Nikada nije postao jedan od najboljih, a mogao je. Alkohol mu je napravio mnogo problema kroz život. Boravio je i po ustanovama za odvikavanje, a i danas se često pojave vesti o problemu koji ga i dalje muči. Nastupao je za Njukasl, Totenhem, Lacio, Everton…

Garinča

Kažu da je bio jedan od najboljih ikada, ali alkohol mu je potpuno uništio život pa je preminuo u 49. godini. Celu karijeru proveo je u domovini u skladu s tadašnjim brazilskim običajima. Najbolji je igrač u istoriji Botafoga, a hroničari su zabležili da je godinama “rame uz rame“ nosio igru tada dominantne brazilske reprezentacije za koju je odigrao najbolje utakmice.

Džordž Best

Manchester United jedan je od najvećih svetskih klubova, a crveni dres svojevremeno je s mnogo uspeha nosio “vetar“ iz Severne Irske. Best je bio zanimljiv igrač, a karijeru je upropastio zbog ljubavi prema pubovima i boci. Odigrao je desetak vrhunskih godina za Đavole, a onda se pokušao pronaći nastupajući za manje poznate klubove i sve vreme boreći se s teškom zavisnošću. Preminuo je u 59. godini.

Sokrates

Simbol generacije, doktor u kopačkama (zaista je imao diplomu lekara), jedan je od retkih fudbalera svog vremena koji je sreću okušao u Evropi, ali tada snažna Fiorentina nije mogla biti drugi dom. Ljubav prema brazilskom načinu života uz velike kolilčine alkohola, bili su kombinacija koja je upropastila još jednu karijeru. Preminuo je u 59. godini.

Adriano

Lista je popunjena imenima brazilskih fudbalera pa je red da je zaključimo jednim “svežim“ primerom. Adriano je nastupajući za Inter u ranim dvadesetim pokazao snagu dotad retko viđenu. Smešila mu se karijera za pamćenje, igrao je sjajno i za reprezentaciju svoje zemlje, ali onda je upoznao čari noćnog života i uskoro je potpuno izgubio korak sa stvarnošću. Pokušavao je u manjim klubovima, ali alkohol i problemi s kilogramima zauvek su upropastili veliku karijeru.

Imate li vi neki primer?

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *