Pobeda za Nikolu Jovanovića!

nikola1

Dragi naši,

pre dva meseca u medijima se pojavila vest o Nikoli Jovanoviću, dečaku koji nije mogao da bira gde će da se rodi i kako će da živi. On je, kao i svi mi, došao na svet zbunjen. Ali mali Nikola je, silom prilika, prerano postao VELIKI NIKOLA. Za nas on je već čovek. Nije se prepustio ulici, i ne sedi prekrštenih ruku. Nikola (9) živi sa majkom u maloj trošnoj kući od 14 kvadrata. Majka mu je ostala bez posla, a on nije želeo da ona pati. Radio je ono što najbolje zna-crtao je. Prodajući crteže pokušava da prehrani porodicu. Detajnu priču o Nikoli možete pogledati ovde. Organizacija “Iskre” i ostali ljudi dobre volje, organizovali su se sa ciljem da Nikoli bar malo ulepšaju detinjstvo, te da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u razvijanju njegovih nesumnjivih potencijala.

Ima Srbija dobrih ljudi, a to dokazuju činjenice da je Nikola dobio kompjuter, novac za polazak u školu, besplatne treninge u školi fudbala „Atacante“ kao i besplatnu školu slikanja u ateljeu “Charlie”. Dobio je pomoć u učenju srpskog i engleskog jezika, u savlađivanju matematike… Svoj dopirinos dala je i ekipa našeg portala (www.kafanskiselektor.com). Čim smo pročitali Nikolinu priču čvrsto smo rešili da mu pomognemo. Kontaktirali smo škole fudbala Winner i Atacante, par fudbalera, trenera, drugara. Poslali smo par mailova, okrenuli nekoliko brojeva…

Rezultat svega bila je humanitarna akcija u balonu za fudbal, Atacante (Južni Bulevar, Vračar). Igor Ziher je doveo svoje pulene iz škole fudbala Winner, koji su sa vršnjacima iz škole Atacante odigrali prijateljsku utakmicu. Akter ove utakmice bio je i mali Nikola. Potom je zaigrala ekipa našeg portala protiv ekipe trenera pojačane portparolom superligaša Rada iz Beograda. Specijalnog gosta smo imali iz daleke Gvineje Papue, a igrao je u dresu Srbije.

Pre početka prve utakmice Nikoli smo uručili poklone, a po završetku druge počela je prodaja Nikolinh crteža. Cena je bila slobodna, a vredni kupci su umeli da cene Nikoline radove.

Pre samog kraja, želimo da se zahvalimo svima koji su podržali i posetili našu akciju. To su škole fudbala Winner i Atacante. Vip mobile d.o.o, koji je Nikoli poklonio internet paket na godinu dana, kao i mobilni telefon sa pripejd karticom. Zatim kompaniji JOMA, koja je Nikoli darovala paket sportske opreme, novinaru Aleksandri Petrovski, organizaciji “Iskre” i svakako Web televiziji SPORT network koja je celu akciju snimila i postavila na svoju web stranicu.

Kako je bilo možete pogledati ovde. Do sledeće akcije, srdačan pozdrav i ne ustručavajte se da nam napišete i predložite sledeću akciju. Ako ništa drugo, sigurno ćemo je bar javno podržati i promovisati.
Ekipa portala Kafanski selektor

 

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.