I posle Mitrovića, Mitrović!

111Još jedne neuspešne kvalifikacije su iza nas. Srbija propušta još jedno veliko takmičenje. Na kraju kvalifikacija smo čak ostali i bez selektora. Ipak, nije sve tako crno. Moglo bi se reći da je u vidu Filipa Đorđevića i Aleksandra Mitrovića, Srbija konačno dobila napadače! Odlični mladi fudbaleri bi trebali da predvode napad Srbije bar još nekih desetak godina. Dobro! Možda preterujem, ali Srbija sigurno nema razloga za brigu kada je u pitanju klasična devetka. I posle Mitrovića, polako ali sigurno, stiže Mitrović! Možda čak i bolji od odličnog Aleksandra! Tačno je da je vreme jedini sudija, ali era Mitrovića mlađeg polako ali dolazi.

Pre 11 godina u kruševačkom porodilištu rodilo se nekoliko dečaka. Posle svega 7 meseci, bez previše izbora,sa cuclom u ruci jedan od njih morao je na dalek put. Preko Atlanskog okeana život ga je odveo do daleke Kanade. Njegovo ime je Stefan. Njegova pozicija je napadač. Njegov talenat polako ali sigurno kuca na vrata svlačionica najvećih svetskih klubova. A ono što je najvažnije, njegovo srce kuca samo za Srbiju.

DSC_0573

Kako nam je njegov otac Ivan, nekada i sam fudbaler u mlađim kategorijama Napretka iz Kruševca, rekao odmah pošto je prohodao Stefan se dohvatio lopte. Sa nepunih godinu dana, u dvorištu porodične kuće, počeo je da je proučava. Naš narod kaže : „Što je brzo, to je i kuso“, ovom računicom vodio se i Stefan. Loptu je izučavao pune tri godine, a onda je rešio da krene korak napred. Sledeće dve godine sa svojim drugarima iz kraja krenuo je da izučava fudbal kao igru. Usledile su potom i prve utakmice u dresu ekipe Hamilton Srbija iz Hamiltona. Dobre igre pod palicom trenera Nenada Hrastova nisu prošle nezapaženo. Usledio je poziv sa fudbalske akademije kluba po imenu Tornto. Ipak, Stefan se nije zadovoljio suvim treninzima, a njegov talenat primetili su ljudi sa jedne od najboljih akademija u Kanadi (Givova). U generaciji godinu dana starijoj od njegove, Stefan je ubedljivo najbolji napadač i prvi izbor trenera Rona Davisona.

039

Prošlog leta svoje umeće ovaj momak prikazivao je i na MIK turniru u organizaciji čuvene Barselonine škole fudbala. Treba napomenuti da se tamo nadmetao sa četiri godine starijom generacijom. Usledio je poziv Belgijskog Lirsa. Proveo je nekoliko dana u njihovom kampu i dobio ponudu da potpiše svoj prvi ugovor. Ipak, bez mlađeg brata i roditelja, tamo nije želeo da ostane.

Iako je sa svega sedam meseci otišao iz Srbije, Stefan odlično govori naš jezik. Odličan je đak i jako dobro dete. Kaže da bi sledećeg leta voleo da se priključi nekom klubu iz Evrope, jer smatra da će tamo dodatno napredovati. Poziva ima sa svih strana, ali ni on ni njegov tata ne mogu sa sigurnošću da kažu gde će zaigrati sledećeg leta. Ipak u jednu stvar Mitrovići su 100% sigurni – ako jednog dana stigne poziv, Srbija je prvi izbor. Ništa protiv ne bi imali da Stefan svoje usavršavanje nastavi upravo u glavnom gradu rodne zemlje. Ko zna, možda ćemo za koju godinu u napadu Partizana ponovo gledati Mitrovića. Ovoga puta Stefana. Ako baš ne može Partizan, neka bude Zvezda; u svakom slučaju sa ovim momkom naš fudbal bi svakako bio na dobitku. Za sve neverne Tome, spremili smo i jedan Stefanov video, a svi koji žele mogu da ga pogledaju ovde!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *