Privatizacija kuca na vratima, AMATERIZAM najozbiljniji kupac!

Trudiš se da ćutiš i jednostavno čekaš početak prolećnog dela šampionata. Trudiš se da te bude briga za Toleta i Terzu. Kuliraš promene u Partizanu. Ne zanimaju te dešavanja u Voši i Jagodini. Jednostavno voliš fudbal i uzivaš u njemu čak i kada ga igraju klinci na ulici. Imaš volju i želju da ga igraš čak i kada izgubiš utakmicu rezultatom 8:0! Tražiš live stream da gledaš pripremne utakmice ovdašnjih superligaša. Praviš se da ne vidiš da je Dinamo opet prodao igrača u Inter, i to za celih 10.000 000 EUR. Praviš se da ne vidiš da je Rijeka dovela jednog Aleksa! Zažmuriš na činjenicu da je Sarajevo održalo čas fudbala Partizanu. Trudiš se da ne žališ Darka Lazovića i njegove muke. Da ostaneš nem na problem Radeta Krunića. Da ostaneš ravnodušan na Džonijeva pisma. Trudiš se, kuliraš, žmuriš i onda…

image

Kada pročitaš Gazdinu izjavu u kojoj kaže da su fudbaleri kvarljiva roba! Kada pročitaš izjavu sportskog direktora jednog Partizana koji kaže da se za transfer Petra Škuletića on ništa ne pita! Kada ti kineska pobegulja i veliki govornik  31. decembra kaže kako Partizan neće i ne sme da proda Škuletića, a onda 12. februara propoveda novog Mitrovića u liku mladog Šaponjića, odnosno Kojića kao dostojenu zamenu pomenutog Škuletića. Kada vidiš jednog nazovi šampiona koji prolećni deo šampionata započinje bez ijednog da kažemo prosečnog napadača. Kada vidiš jednog Krstičića koji je juče u reprezentaciji pevao himnu i bio standardna desetka, kako danas kod tog istog selektora nema mesta ni na klupi Sampdorije.

Razmisliš i zapitaš se zašto upšte gledaš ovaj naš prokleti fudbal?! Pitaš se ko ga i za koga to kao igra?!  Pitaš se da li bar jedan klub u Srbiji u prvom timu može da ima bar jednog mladog i perspektivnog fudbalera a da isti nije u vlasništvu Ramadanija ili Zahavija?! Pitaš se da li su svi ti naši fudbaleri zaista toliko dobri, i kako ih to niti jedan klub na kugli zemaljskoj ne može kupiti bez tamo nekog “menadžera” u vidu Jestrovića, Stevića, Ćalasana, ili pak nekog Radojice Božovića?!

ljubisa-tumbakovic-fk-partizan-fk-crvena-zvezda-aek-1366043494-297251

Pitaš se kako to jedan klinac od 17 godina u Partizanu ima godišnju platu od 90 000 EUR (7 500 na mesečnom nivou)?! Zapitaš se da li je on zaslužuje toliko više od jednog hirurga koji za bednih 90 000 RSD na mesečnom nivou spasi stotine i stotine života?! Da li je pametniji od čoveka koji u staroj i prašnjavoj torbi  ima više  diploma nego Danilo kopački i kostobrana!? Da li njegovi kvaliteti toliko više vrede od kvaliteta jednog profesora, vojnika ili pekara?! Da li su sve ostale profesije veliko olakšanje po život u odnosu na fudbalsku?

petar-skuletic-13-

Jednostavno se zapitaš kuda se to kotrlja fudbalska lopta Srbije? Da li je to neko uporno i namerno hiruški preciznim pasovima šalje u sve dublji i dublji ofsajd? Zapitaš se kako to funkcioneri sebe vide ako su igrači za njih samo roba, i to kvarljiva?

Para za profesionalizam očigledno nemamo. Infrastrukturu za profesionalizam očigledno nemamo. Rezultata od profesionalaca očigledno nemamo. Prostora za napredak uvek imamo. AMATERIZAM – većinski vlasnik deonica našeg fudbala možda je i jedino pravo rešenje za spas.

i-421

Sumnjam da bi kvalitet našeg fudbala mogao da padne niže. Svaki potencijalni rezultat bez dinara ulaganja definitivno bi bio premija. Fudbal bi opet igrala sirotinja, baš kao nekada kada smo u Montevideu tukli jedan Brazil. Od eventualnog tipa zaposlenja, pojedini fudbaleri bi fizički definitivno bili spremniji od pojedinaca koji su ovih dana završili skupo plaćene pripreme u Turskoj i Sloveniji. Na stadionima bi definitivno bilo malo više međusobnog poštovanja između igrača i navijača. Privatizacija kuca na vratima, AMATERIZAM najozbiljniji kupac našeg fudbala!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *