Roki modernog fudbala slavi danas 31.rođendan!

Kada je Lester 2012. godine za njega platio Flitvud Taunu oko milion funti niko nije ni sanjao šta će se dogoditi koju godinu kasnije. Naravno, u pitanju je Džejmi Vardi!

Foto:Sky sport

Karijeru je započeo u sedmoligašu Stokbridžu i zarađivao 30 funti po utakmici. Od toga nije mogao da živi, pa je našao posao u lokalnoj fabrici za proizvodnju karbonskih vlakana. Radio je po 12 sati u smeni baš kao i većina nas običnih smrtnika.

U tom periodu je čak završio i u zatvoru! Pretukao je neke huligane koji su maltretirali njegovog druga, a pravosuđe u Engleskoj nije imalo milosti, kućni pritvor!

Na 107 utakmica je dao 66 golova, pa je Halifaks za njega izdvojio 15.000 funti. Nastavlja da teroriše odbrane u dresu Halifaksa (27 golova) pa se seli u Flitvud taun. U dresu tog kluba, protiv koga je i igrao pre neki dan, je već zarađivao ozbiljniji novac. Čitavih 850 funti sedmično, što je bilo odlično u odnosu na platu u fabrici. Svoj tim je uveo u viši rang, postigavši 31 gol, a prodat je Lester sitiju za milion funti. Sa Lesterom ulazi u Premijer ligu, a nastavak svi znamo…

Svoje venčanje je morao da odloži zbog iznenadnog poziva u reprezentaciju! Kad čoveka krene….

Roki modernog fudbala, kako ga zovu novinari na ostrvu, danas slavi 31. rođendan i dalje je u Lesteru dok je u dresu Gordon Albiona do sada upisao 19 nastupa postigavši pritom 6 golova!

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *