Srbija opet sa Albanijom

Reprezentacija Srbije će u novom takmičenju koje organizuje UEFA, Ligi nacija, biti u ligi sa Albanijom, pored ostalih selekcija.

Liga nacija startuje šestog septembra naredne godine, i biće podeljena u četiri lige koje će biti podeljene u grupe, po rangu reprezentacija. Orlovi su u ligi „C“, gde su pored Albanije još i Mađarska, Rumunija, Škotska, Slovenija, Grčka, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Kipar, Estonija i Litvanija.

U „A“ ligi su Nemačka, Portugalija, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija.

Sastav „B“ lige izgleda ovako: Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Republika Irska, BiH, Severna Irska, Danska, Češka i Turska.

Konačno, najslabija liga „D“ u sastavu ima Azerbejdžan, a tu su i Makedonija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora ,  Tzv. Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Pobednici četiri grupe iz „A“ lige boriće se za trofej, dok će pobednici svake grupe iz ostalih liga ići u viši rang. UEFA je ovo takmičenje uvela kao zamenu prijateljskim utakmicama.

Dalibor Janković
Dalibor Janković

Latest posts by Dalibor Janković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *