Šta se ovo majko mila s Vošom dogodi…

Šta se ovo majko mila samnom dogodi, slomilo se sve u meni, grom me pogodi. Kao da sam lutka koja bol ne oseća, ostavi mi ljubav moja usred proleća„…

imagesOvo je lepa ali pre svega jako tužna pesma Željka Bebeka, i stihovi koji me neodoljivo podsećaju na situaciju u našem najstarijem Superligašu. Naime, da se podsetimo: Lale su letos odlično krenule. Saša Drakulić je postavljen za sportskog direktora, a sa njim su stigla dobra i atraktivna pojačanja (Matej Delač, Jagoš Vuković, Ivan Fatić, Nikola Leković, Simon Vukčević i Andrija Kaluđerović). Upravu je pojačalo jedno jako veliko ime našeg ali i svetskog fudbala, Mateja Kežman. Pred pojačanom Vojvodinom oružje su redom morali da polože Hibernians, Honvend i veliki favorit Buraspor. Posle pobede nad turskim predstavnikom, kola su polako ali sigurno krenula nizbrdo.  Možda i ključni igrač Stare dame, Abubakar Oumaru, krenuo je put Belgije. Napad Vojvodine bez njega više nije bio isti. U prilog tome ide i činjenica da su Novosađani imali velikih problema da protiv Šerifa iz Moldavije postignu gol. Posle 1:1 u Novom Sadu i poraza od 2:1 u Tiraspolju, usledio je oproštaj od Evrope. Posle svakog neuspeha, dolaze i prve nesuglasice. Predsedink kluba je najavio povlačenje. Usledili su i Prvi odlasci (Fatić, Barić). Par nerešenih rezultata skupo je koštalo fudbalere Marka Nikolića, koji je ipak nekako uspeo da izbalansira situaciju i podigne pale fudbalere. Iako su Lale u Novom Sadu pobedile Partizan, navijači nikako nisu bili zadovoljni. Saša Drakulić je zbog nezadovoljstva podneo ostavku. Navijači su tražili odlazak Mateje Kežmana. Jedan od naših najvećih napadača svih vremena nije želeo da ulazi u sukob sa Firmom, pa je bez previše polemike i napustio Novi Sad.

vosa 2

Usledio je lelek Marka Nikolića, koji je izašao u javnost i rekao da je u Vojvodini jako teška situacija, da igrači već dugo nisu primili plate… Ipak, situacija se malo smirila. Novosađani su dobili novu upravu i nekako krenuli dalje.  Vulićević i družina su na Marakani nadigrali Crvenu zvezdu i izborili plasman u polufinale Lav kupa. Prvenstvo su završili na zadovoljavajućoj trećoj poziciji, sa malim zaostatkom za vodećim Partizanom.

Ali kola koja idu nizbrdo nisu bila zaustavljena. Iz njih su već iskočili Marko Nikolić i Miroslav Vulićević (Partizan). Jagoš Vuković je potpisao ugovor sa Konjasporom iz Turske. Nikola Leković je tužio klub i čeka papire. Matej Delač se vratio u Čelzi. Na izlaznim Vratima su Branislav Trajković. Simon Vukčević,  Andrija Kaluđerović, Petar Škuletić… Nimalo ne bi trebali da čude i odlasci Radoje i Poletanovića u slučaju dobre ponude iz inostranstva.

Jasno je da je situacija jako teška. Voši fali sportski direktor, trener, golman, kompletna zadnja linija i dva napadača. Iako sam iskreni navijač Partizana, situacija u Vojvodini me nimalo ne raduje. Ukoliko se nešto drastično ne promeni, Lale bi vrlo lako mogle da padnu u donji deo tabele. Spartak iz Subotice bi im u polufinalu Lav kupa bio i prevelik zalogaj, a Srbija bi izgubila ekipu koja je posle dužeg vremena mogla da pomrsi račune Zvezdi i Partizanu.

Od šampionske Voše do… Dokle?

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *