Stadion, grad, klub, sve pod konac – FOTO

Stadion Antona Malatinskog u sklopu kompleksa Siti Arena u slovačkom gradu Trnava je objekat kojim bi mogli da se pohvale mnogo veći klubovi od lokalnog Spartaka.

Otvoren je 22. avgusta 2015, kapacitet mu je 19. 460 mesta, i na njemu pored Spartaka igra i reprezentacija Slovačke svoje utakmice, jer je proglašen za nacionalni stadion.

Stadion je maksimalno funkcionalan i može da se poredi sa najsavremenijim objektima tog tipa u Evropi.

U sklopu stadiona je veliki tržni centar sa najpoznatijim svetskim robnim markama kojih kod nas nema ni u većim gradovima od Trnave, od čuvenih restorana brze hrane do poznatih modnih brendova, kao i knjižara, kafea i još dosta toga. Pravi potrošački raj.

  

Sa jedne strane objekat izgleda kao moderan šoping centar, a sa druge je klasičan spoljni deo stadiona u bojama kluba koji tu igra kao domaćin. Inače, klupska prodavnica pored klasičnih rekvizita ima šolje i šalove posvećene bivšim igračima, legendama kluba, kao i mini monografiju o utakmicama Spartaka u Evropi, od prve do poslednje, rezultati, grbovi protivnika, izveštaji, slike. Lepo izdanje za jedan klub koji ne spada u red velikih u evropskim okvirima.

 

Inače, grad Trnava se nalazi u zapadnom delu Slovačke, ima oko 68. 000 stanovnika. Podeljen je na stari deo u kojem su katedrale, muzeji, parkovi, spomenici i novi, moderni gde dominiraju zgrade, šoping centri, poslovni objekti i u kojem se nalazi i Siti Arena naravno.

Trnava ima i sportski muzej u kojem su predstavljeni svi klubovi i sportisti iz ovog kraja zemlje.

 

Oprema teniserke Dominike Cibulkove i lokalnih hokejaških klubova. Hokej je ovde pored fudbala najpopularniji sport.

Na kraju treba reći da je za jedan mali grad, Trnava veoma razvijena kada je sportska infrastruktura u pitanju.

 

Dalibor Janković
Dalibor Janković

Latest posts by Dalibor Janković (see all)

Komentari

komentar/a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *