Svakog čuda tri dana dosta…

Sad kad su se svima slegli utisci, kako se osećate? Prvo, moram vam priznati, ja sam u nedelju posle podne bila na plaži, pa je vaše dalje čitanje vaša lična odgovornost. Kada sam stigla kući, otvorim Blic, naslov ” Prva, pa regularna. Zvezda iz keca u dvojku i sedam plus!”, dalje ne čitam.

Navijači partizana, naravno, oduševljeni, kojom u nizu već “nameštenom” utakmicom, prozivaju Vučića, broje svoje nedosuđene penale, zvezdini broje neosvojene titule, pozivaju se na politiku SPS-a… Bolje da stavim tri tačke, jer želim da verujem da će jednom i kod nas sport vodti sportski radnici, a političari nam obezbeđivati radna mesta.

11778152_10205884472003401_1927959576_n

Zašto da dalje čitam!? Pobedio je moj tim, i to se računa. Kao što se računa svaka titula u maju, Zvezvda, Partizan, Partizan, Zvezda, (Obilić neću dirati). “Mati moja mila”, može li mi neko reći ko više prati fudbal postoji li u nekoj državi nešto slično? To mi je više sumnjivo od ovog naslova! Da li možda zato naši Orlovi lete nisko, ili je kapitalizam kriv!? Zato Orlići lete više, oprostite im što ga još ne razumeju. Može li put na drugi kraj sveta Pauna i družine, da bude put prosvetljenja, da se vi u foteljama zamislite bar na trenutak. Gospodo, samo na trenutak! Da li vam zaigra srce dok gledate vaterpolo, odbojku, košarku, Novaka (iako znamo da vas njegov porez boli više nego sopstveni), Ivanu Španović, Milicu Mandić…

Zamislite, nedeljom ujutro idete na plivanje, a posle ručka sa porodicom uživate, neko ispred malih ekrana, neko na stadionu, na plus trideset i gledate dva tima, koja se bore u istom dahu, gde tim koji je bolji pobeđuje, gde igrači sa poštovanjem razmenjuju dresove, i sa istim poštovanjem pružaju ruku sudiji. Darija, utopija, iako i sama ponekad ideš na stadion! Ali ja to zbog atmosfere, zbog prošlosti, zbog Barija, zbog Pantele i Žigare. Idem jer volim, iako to što volim je trulo više nego ona Šekspirova Danska!
Svakako da pozdravljam entuziajste koji su verovali u nedeljnih devedeset minuta, i 8+! Svakog čuda tri dana dosta, ali očekujem novu sapunicu na relaciji Terzić-Vučelic, valjda su nam Čovic i Vujošvić dosadili, šta ćemo kad drugih briga nemamo!

Do tad- na plus trideset vikendom idite na kupanje dok još možete, jer uskoro počinju Englezi. Gledajte reprezentaciju, bar dok himnu pevaju deluju kao da obećavaju, a i ako ništa drugo tu je fenomenalni Aca Stojanovic. Jeste da nije bas više tako euforičan, ali moramo mu oprostiti i on je samo čovek, ipak su to sati, pardon godine letargije!

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *