Sve prave su ljubavi tužne!

Svirajte mi jesen stiže Dunjo moja… Sve prave su ljubavi tužne… Početak pesme neodoljivo podseća na početak nedavno završene sezone fudbalskog šampionata Srbije. Jesam navijač Partizana, ali da se pogledamo u oči, mnogi su u Zvezdu baš kao i Đole u pesmi doputovali upravo putničkom klasom. Neki su čak imali i hroničnu upalu zgloba. Na ulaznim vratima Marakane, kofere pune „ljubavi“ svi od reda pokloniše. Delije su ih spazile i pesmu baš kao i Đoletu cigani odmah zapevale. Fudbal beše ko fudbal, i šta tu ima da se priča. Neki su pevali a neki i viski pili, na kraju su „zasluženo“ svi zajedno titulu osvojili! Tambure u transu ipak nisu zvonile, ali zato je jaukala gitara. Iako je cela priča ličila na bajku, srećnog kraja ipak nije bilo. Kako naš narod ume da kaže, koliko para toliko i muzike.

sve prave su ljubavi tuzne

Dolazi jesen, spremaju se nove svadbe a gosti ko gosti željni novih svatova, traže svoje kofere natrag. Bez ljubavi nigde nisu dobrodošli, a neki su ih poprilično i napunili. Neki novi pevači pevaće im pesme skupe, ali u nekim drugim zemljama koferima lažnim muzičare neće moći da kupe!

Sta reći, a ne zaplakati… Zaista su sve prave ljuvabi tužne…

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *