Tiago Galvao, Brazilac sa Srbijom u srcu!

Crvenu je zamenila žuta. Nijansa crne ostala ista, ali pred njim je definitivno daleko svetlija budućnost. Juče „Era“ danas  „Šerif“! U razgovoru sa selektorom  bivši fudbaler Slobode, Tiago Galvao.

Beogradskom fudbalskom čaršijom kružile su priče da si vrlo blizu Marakane. Pričalo se da te želi Partizan… Šta je  od svega toga tačno, i šta je uticalo  na tvoj izbor i prelazak u Šerif?

Tačno je da su se za moje usluge interesovali večiti rivali iz Beograda.  Zvezda je bila konkretnija i  imala veliku želju da me angažuje, ali onda se pojavio Šerif. Moldavci su mi ponudili jako dobar ugovor, ambicije su se poklopile i jednostavno takvu ponudu nisam  mogao da odbijem…

brazilac

Reci nam nešto o Šerifu? Kakvi su prvi utisci o novom klubu?  Ambicije…?

Šerif je ozbiljan i dobro organizovan klub.  Mislim da imamo odličan igrački kadar , dobrog trenera i odlične uslove za rad. Prvi utisci su odlični, a što se tiče ambicija, pored  odbrane titule prvaka Moldavije želja je grupna faza u Ligi šampiona ili Ligi evrope.

Obzirom da među saigračima imaš čak osmoricu Brazilaca prilagođavanje ti sigurno nije bilo problem?

Potpuno ste u pravu. Kada je u pitanju adaptacija  nije bilo nikakvih problema. Imam dosta saigrača iz Brazila i to je svakako bila olakšavajuća okolnost.

Do juče si u liku Mendeša Kadua imao ljutog rivala na fudbalskim terenima Srbije, danas ste u Šerifu saigrači… Da li ti je oprostio fenomenalan gol protiv Crvene zvezde prošle sezone? 🙂

Kadu je sjajan igrač. Ovde je baš popularan i jako cenjen fudbaler. Moram da kažem da pored fudbalskih poseduje i ljudske kvalitete i u njemu imam sjajnog prijatelja. Često pričamo o Srbiji. Kada je u pitanju taj gol, mislim da je možda i najlepši u mojoj karijeri, a Kadu je iako je veliki navijač Crvene Zvezde naravno oprostio taj pogodak. 🙂

sa srbijom u srcu

Publika u Tiraspolju nije dugo čekala na tvoj prvenac. Ako se ne varam nedavno si u šampionatu Moldavije postigao gol?

Baš tako, na samom debiju kada je nacionalni šampionat Moldavije u pitanju  uspeo sam da postignem prvi pogodak u dresu Šerifa. Na kraju smo slavili rezultatom 2:1, tako da je taj gol puno značio i meni na polju samopuzdanja ali klubu u borbi za bodove.

Daj nam neku paralelu između tamošnjeg i fudbala u Srbiji?Ima li razlike u fudbalskom  mentalitetu Moldavaca i Srba?

Srbija definitivno više voli fudbal od Moldavije. Mišljenja sam da je fudbal u Srbiji možda i na višem nivou od fudbala u Moldaviji. Globalno gledano mislim da je u Srbiji daleko bolja organizacija, lepša atmosfera na utakmica kao i sam kvalitet fudbala. Ipak kada je konkretno Šerif u pitanju, za sve navedeno imam samo reči hvale. Od navijača, preko nas igrača stručnog štaba i uprave sve je organizovano na vrhunskom nivou.

Kada smo već kod Srba, da li ti nedostaje Srbija?

Naravno, Srbija je moj drugi dom! Tamo sam proveo prelepe četiri godine i stekao puno prijatelja, Sloboda je jako lep period moje karijere, Užice moj grad… Sve mi to nedostaje.

sloboda uzice

Planiraš da se vratis jednog dana u naš fudbal?

Trenutno sam ovde i želeo bih da ostavim neki značajniji trag u novom klubu. Na drugoj strani, nikada se ne zna. Moja želja nije sporna, i nemam problem sa fudbalom u Srbiji. Voleo bih da se vratim jednog dana, šta će biti pokazaće vreme.

Tiago, pre svega da ti se zahvalimo na odvojenom vremenu za nas i naše čitaoce, a onda da ti poželimo puno sreće i recimo gol u revanš susretu protiv Slovana. Želis da poručis nešto prijateljima u Srbiji za kraj?

Jedno veliko hvala svima za sve. Hvala Vama, hvala Užicu, hvala Slobodi, Hvala Srbiji. Srbija će uvek biti u mom srcu, a jedng dana se možda i vratim u nju. Veliki pozdrav za sve prijatelje i bivše saigrače.

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *