Transfer kriza u Napretku!

Transfer kriza u Napretku!

Iako se spekulisalo o dovođenju nekoliko pojačanja tokom prelaznog zimskog perioda, Napredak su napustili dva možda i najbolja igrača u prvoj polusezoni. Trenutne spekulacije su i oko transfera Obenga Regana, za kojeg je zainteresovana Crvena zvezda. Do transfera možda i neće doći jer je kako kažu čelnici Zvezde, Regan previše skup i nisu spremni da izdvoje dovoljnu sumu novca za mladog vezistu iz Gane.

Stadion_Mladost_Kruševac

Za najbolje, Petra Bojića i Nenada Mirosavljevića, bili su zainteresovani mnogi klubovi. Najbrži su bili čelnici Čukaričkog. Odlični Bojić ne zaboravlja dobre partije u Napretku i Čarapane, koji su ga bodrili sve vreme. Ali transferom u Čukarički želi  fudbalski da napreduje. Tako je istakao…

Mirosavljevićev transfer niko nije očekivao. Kako čelnici Napretka kažu, iskusni napadač je u Beograd morao iz privatnih razloga. Razmišljao je čak i o kraju karijere, ali je ipak odlučio da prihvati ponudu Čukaričkog.

Pored svih odlazaka, dosta se govori i o pojačanjima. Tako je trener Napretka Milovanović izneo svoj spisak želja kojim se dovodi u pitanje 6-7 iskusnih igrača. Na radost navijača, prvi u redove Čarapana stigao je mladi Patrik Frajdej Eze koji je došao iz beogradskog Rada i igra na poziciji centralnog napadača.

Mladi Frajdej je još nastupao i za Afrika sports iz Abidžana i Eriko stars iz rodne Nigerije. Sa Napretkom je potpisao ugovor na dve i po godine.

„Napredak proizvodi dobre igrače. Očekujem svetlu karijeru. Vidim da imam odlične uslove za trening i život, i smatram da mi u Napretku predstoji svetla budućnost. Tokom ove pauze neću ići u Nigeriju. Ostajem da treniram u Srbiji i da se u najboljem svetlu predstavim šefu Milovanoviću. Tačno je da mi nedostaje porodica, ali uvek dajem sve od sebe da bi oni bili ponosni na mene. Naravno, najviše mi nedostaje moja devojka koja živi na Obali Slonovače. Svoje slobodno vreme uglavnom posvećujem njoj.” – izjavio je Frajdej.

Trenutno Frajdej oseća određeni pritisak jer je jasno da će zameniti sada već bivšeg kapitena, Mirosavljevića.

„Normalno je da osećam pritisak i odgovornost, ali ovo smatram pozitivnim pritiskom jer će mi pomoći da se najbolje dokažem. To je u fudbalu normalno. Gde god da odeš, svi očekuju tvoj maksimum. A to je jedino što mogu da pružim. Obećavam najbolju igru i mnogo golova, bez ograničenja!“– kaže Patrik.

Pored Frajdeja, velike šanse su da u ovom prelaznom roku u redove Napretka stignu i dva igrača Borca iz Čačka. U pitanju su Dušan Martinović i Milanko Rašković, koji bi bili dobra zamena za Bojića i Mirosavljevića. Ukoliko se transfer i ostvari, Martinoviću bi to bio povratak u Napredak za koji je  nastupao pre Borca iz Čačka.

 Autor teksta: Stefan Aćimović iz Kruševca

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *