Tužno leto na 100 načina…

Jutarnja kafica, Radio S i Neverne Bebe. СПОРТСКИ ЖУРНАЛ i stečaj FK Vojvodina na  naslovnoj strani! Inspiracija za naslov jedne tužne priče. Tužno leto na 100 načina…

Ne tako dvano, neke  tri godine unazad Vojvodina je važila za najuspešniji klub u Srbiji (kada su u pitanju finansije). Uzele su „Lale“ prošle sezone Kup Srbije, proslavile 100 godina postojanja a onda vest za nevericu. U prostorije superligaša iz Novog Sada, jutros je ušetao  stečajni upravnik. Stopama Hajduka iz Kule, i Smedereva, polako ali sigurno kreće i ovaj nesrećni klub. Nad stadionom u Novom Sadu kao da nebo plače. U glavama navijača, i na raznim forumima, vrti se  pitanje, da li smo svi mi isti? Da li smo svi od krvi i mesa? Živimo li u istoj zemlji?

Tuyno-leto-na-100-nacina

Zbog reputacije okorelog navijača Partizana, ime jednog kluba neću pominjati. Neću ni pominjati visinu njegovog duga. Ali ponudu tog kluba od „virtualnih“ 300 000 EUR za fudbalera Vojvodine i mladog reprezentativca Srbije, Srđana Babića zaista ne mogu da prećutim! Ako su Kula i Smederevo gradovi koji ne zaslužuju pre svega fudbalski klub a onda i stabilnog superligaša, pitam se šta predstavlja Novi Sad?

Do početka novog šampionata ostalo je još samo 10 dana. Slučaj Metalca i Rada još uvek nije zatvoren. Veliki broj klubova ima problem sa osnovnim uslovima vezanim za infrastrukturu. O finansijkim problemima najbolje govori slučaj Vojvodine, odnosno Radničkog iz Kragujevca čiji fudbaleri ovog leta zbog nemaštine nisu ni otišli na pripreme. Složićete se, baš kao kod Nevernih Beba, tužna pesma na 100 načina…

Čisto kao primer, pomenimo Hrvatsku. Dinamo je jutros u svoje redove doveo jednog od najboljih mladih igrača Barselone. Pre par dana jednog standardnog i jednog povremenog reprezentativca Portugala. Sva četiri hrvatska predstavnika u Evropi su preskočili daleko teže protivnike od klubova koje su imali naši predstavnici… Njihov šampionat se igra već dve nedelje, a njihova liga ima samo 10 klubova.

Za razliku od njih, ali i većine susednih zemalja mi se i dalje pravimo Englezima. Možda nas obimne količine padavina delom i opravdavaju, ali u mutnim bujicama naš fudbal polako ali sigurno tone sve dublje i dublje! Šta reći… Tužno leto na 100 načina, teška istina!

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *